Συγκλονιστικός ο Ολυμπιακός, πήρε την πρόκριση στο Λονδίνο

Συγκλονιστικός ήταν ο Ολυμπιακός χθες στο Λονδίνο, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League με σκορ 1-2, παρά το ότι ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος της παράτασης. Σισέ και Ελ-Αραμπί τα γκολ των «ερυθρόλευκων», με τον Ομπαμεγιάνγκ να ισοφαρίζει προσωρινά για την Άρσεναλ.

Γρήγορο ρυθμό προσπάθησε να επιβάλει η Άρσεναλ στην αρχή του αγώνα, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε στη συνέχεια να ισορροπήσει το παιχνίδι. Τουλάχιστον στο πρώτο τέταρτο τα δύο σύνολα πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους, χωρίς να έρχεται η πολύ μεγάλη φάση. Aπό την άλλη στο 19’ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγει γρήγορα στην κόντρα με τη συνεργασία Καμαρά και Τσιμίκα, που προσπάθησε να βρει τον Ελ Αραμπί, αλλά έδιωξαν οι γηπεδούχοι σε κόρνερ. Στο 20’ ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μπα για μαρκάρισμα στον Πεπέ, στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ωστόσο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Στο 30’ οι παίκτες της Άρσεναλ ζήτησαν πάλι πέναλτι για χέρι του Μπουχαλάκη, αλλά δεν έδειξε κάτι ο διαιτητής.

Στη συνέχεια και στο 36’ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει, όταν ο Καμαρά μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ τα σουτ που ακολούθησαν από τον Ελ-αραμπί δεν απείλησαν τον Λένο ουσιαστικά.

Στο 2ο ημίχρονο και στο 53’ ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το σε βάρος του 0-1 του πρώτου αγώνα, με τον Βαλμπουενά να εκτελεί το κόρνερ και την άμυνα της Άρσεναλ να χάνει τον Σισέ, που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λένο, ανοίγοντας και πάλι την υπόθεση της πρόκρισης.

Τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, με την Άρσεναλ να ξεκινά δυνατά και στο 99 ο Ομπαμεγιάνγκ σούταρε για να στείλει την μπάλα πάνω στον Μπα, και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι θεωρώντας ότι ο αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε χέρι.

Στο 109’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε σουτ του Μασούρα, ωστόσο η μπάλα τον τιμώρησε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το γυριστό σουτ και παραβίασε την εστία του Σα, όμως ο Ολυμπιακός στο 119’ σκόραρε με τον Ελ-Αραμπί μετά από σέντρα του Μασούρα για να πάρει μία σπουδαία πρόκριση!

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Σάκα, Νταβίντ Λουίς, Μουστάφι (103’ Παπασταθόπουλος), Μπεγερίν (84′ Γουίλοκ), Τζάκα, Θεμπάγιος (72′ Τορέιρα), Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ, Έζιλ, Λακαζέτ (106’ Μαρτινέλι).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας (114′ Λοβέρα), Σισέ, Μπα,Ομάρ, Γκιγέρμε (117’ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (86′ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77′ Μασούρας), Ελ Αραμπί

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.