Θρίλερ με κερδισμένη την Αυστρία στον 4ο όμιλο (videos)

Έπειτα από ένα ασύλληπτο θρίλερ 90 λεπτών η καταπληκτική Αυστρία έκανε την έκπληξη τερματίζοντας στην κορυφή του 4ου ομίλου! Οι Αυστριακοί επικράτησαν 3-2 της Ολλανδίας που έμεινε στην τρίτη θέση, ενώ ζημιά υπέστη και το μεγάλο φαβορί, Γαλλία, η οποία γκέλαρε απέναντι στη μαχητική Πολωνία (1-1), έπεσε στη δεύτερη θέση και κατέληξε στη δύσκολη πλευρά του ταμπλό του Euro 2024, όπου βρίσκονται η Ισπανία, η Γερμανία και η Πορτογαλία!
Η Αυστρία θα αντιμετωπίσει στη φάση των 16 τη δεύτερη ομάδα του 6ου ομίλου (Τουρκία, Τσεχία ή Γεωργία), ενώ η Γαλλία ως δεύτερη θα αναμετρηθεί με τη δεύτερη του 5ου ομίλου (του γκρουπ όπου ισοβαθμούν στους τρεις πόντους Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουκρανία). Όσο για την τρίτη Ολλανδία θα παίξει είτε με την Ισπανία, είτε με την πρώτη του 5ου ομίλου (Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουκρανία), είτε με την πρώτη του 3ου ομίλου (Αγγλία, Δανία, Σλοβενία).
Ήταν το απόλυτο θρίλερ καθώς η πρώτη θέση άλλαξε κάτοχο πέντε φορές! Άρχισε η Γαλλία πρώτη, ακολούθησε η Αυστρία, μετά η Ολλανδία, ξανά η Γαλλία και στο τέλος η Αυστρία! Κάτι ανάλογο έγινε και για τη δεύτερη θέση με την Ολλανδία να ξεκινάει εκεί και να ακολουθούν η Γαλλία, η Αυστρία και ξανά η Γαλλία στο φινάλε.
Η τελική βαθμολογία: Αυστρία 6, Γαλλία 5, Ολλανδία 4, Πολωνία 1
Γαλλία-Πολωνία 1-1
Το ματς της Γαλλίας με την Πολωνία που έγινε στο Ντόρτμουντ κρίθηκε από δύο πέναλτι των αρχηγών: ο Κιλιάν Μπαπέ, που έπαιξε με μάσκα, άνοιξε το σκορ στο 56’ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ισοφάρισε στο 79’.
Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ (61′ Γκριεζμάν), Τσουαμενί (81′ Φοφανά), Ραμπιό (61′ Ζιρού), Μπαρκολά (61′ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (86′ Κόλο Μουανί), Μπαπέ
Πολωνία: Σκορούπσκι, Μπεντνάρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Μόντερ, Ζιελίνσκι, Φρανκόβσκι, Ζαλέβσκι (68′ Σβιντέρσκι), Σιμάνσκι (68′ Σκόρας), Ουρμπάνσκι, Λεβαντόβσκι
Ολλανδία-Αυστρία 2-3
Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, με την Ολλανδία να ισοφαρίζει δύο φορές (47′ Χάκπομ 75′ Ντεπάι-6’ αυτογκόλ Μάλεν, 59’ Σμιντ) την Αυστρία, η οποία δεν είχε πει την τελευταία λέξη της! Στο 80′ ο Μπάουμγκαρντνερ έβγαλε θαυμάσια κάθετη πάσα για τον Ζάμπιτσερ, ο οποίος με καταπληκτικό σουτ έγραψε το 2-3, που σε συνδυασμό με το γκολ της ισοφάρισης της Πολωνίας, έφερε τους Αυστριακούς στην κορυφή του ομίλου πάνω κι απ’ τους Γάλλους!
Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Χεϊρτράουντα, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Ακέ (65′ Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν, Ράιντερς (65′ Βαϊνάλντουμ), Φέρμαν (35′ Σίμονς), Μάλεν (71′ Βέγκχορστ), Χάκπο, Ντεπάι
Αυστρία:
Πεντς, Βέμπερ, Πος, Βίμερ (62′ Μπαουμγκάρτνερ), Σμιντ (92′ Βέιμαν), Λίνχαρτ (62′ Κουέρφελντ), Ζάμπιτσερ, Ζάιβαλντ, Πρας, Γκρίλιτς, Αρναούτοβιτς (79′ Γκρέγκοριτς).
Δείτε τα στιγμιότυπα από τα δύο ματς:







Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.