«Το πιο δύσκολο να διαχειριστείς είναι το εξωαγωνιστικό και το χρίσμα που δίνεται»

Ο Δ. Ελευθερόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου
Δεν μάσησε τα λόγια του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη συνέντευξη Τύπου

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό και εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι στον χθεσινό αντίπαλο της ομάδας του έχει δοθεί το χρίσμα για την άνοδο και πως το πιο δύσκολο πράγμα που έχει να διαχειριστεί η Νίκη είναι το εξωαγωνιστικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του (απόδοση: magnesiasports): «Εν τέλει το πιο δύσκολο κομμάτι σήμερα (σ.σ. χθες), για να διαχειριστούμε, δεν ήταν οι απουσίες του Τζιώρα, του Μοράρ και του Μιράντα, αλλά όπως φαίνεται, τα πιο δύσκολα κομμάτια που έχουμε να διαχειριστούμε, θα είναι εξωαγωνιστικά, παρά αγωνιστικά.

Στη φάση του Στίκα ο επιτιθέμενος έχει πάρει καθαρά το πόδι του. Δεν είναι ένα απλό κόρνερ που κέρδισε ο Λεβαδειακός, γιατί είναι γκολ. Μέσα στη μεγάλη περιοχή ο επιθετικός παίρνει το πόδι του στόπερ καθαρά.

Εγώ να δεχτώ αυτό που είπε ο διαιτητής στο τέλος, ότι έχασε τη φάση. Εγώ δεν θα πω για το αν είναι χέρι ή όχι, γιατί έχει πολύ κόσμο και είμαι στον πάγκο και δεν μπορώ να το δω, αλλά το φάουλ στον Στίκα είναι πεντακάθαρο. Του παίρνει το πόδι. Και μου λέει «την έχασα τη φάση».

Εγώ να δεχτώ ακόμη και αυτό, αλλά το ύποπτο είναι πως είναι στην ίδια ευθεία ο επόπτης. Είναι στην ίδια ευθεία ο τέταρτος. Εχουμε καθαρή γωνία όλοι και το βλέπουμε όλοι από τον πάγκο πεντακάθαρα.

Το πιο δύσκολο πράγμα στην κατηγορία αυτή που πρέπει να διαχειριστείς είναι το χρίσμα που δίνεται κάθε χρόνο. Είναι φοβερό. Αυτά είναι τα κομμάτια που πρέπει να διαχειριστούμε κυρίως, όπως και ότι είμαστε μία ομάδα 100 χρόνων, με τέτοια ιστορία και με τέτοιο κόσμο δεν ξέρουμε πού θα παίξουμε την Κυριακή με την Κοζάνη.

Στο Πανθεσσαλικό θα γίνει ξαφνικά επανασπορά, ενώ μεσολαβούν μόνο τρεις μέρες. Θα μπορούσαμε να παίξουμε την Κυριακή και να γίνει τη Δευτέρα η επανασπορά. Τη Νεάπολη δεν ξέρουμε αν την έχουμε, οπότε τελικά θα μπορεί να χρειαστεί να ξενιτευτούμε από την ίδια μας την πόλη. Αυτά είναι τα δύσκολα τα κομμάτια της διαχείρισης».

Για το ματς με τον Λεβαδειακό: «Στο αγωνιστικό κομμάτι δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και ήμασταν τακτοποιημένοι. Κινδυνέψαμε στο πρώτο ημίχρονο μόνο σε μία φάση στη δική μας ανάπτυξη σε ένα λάθος στο build-up σε παράλληλη πάσα.  Ήταν ξεκάθαρο ότι μας έλειπε η ποιότητα των επιθετικών που απουσίαζαν και θα συνεχίσουν να μας λείπουν και όχι μόνο αυτοί, αλλά θα έχουμε ακόμα δύο απουσίες, του Πέττα και του Στίκα.  Έλειψε η ποιότητα των επιθετικών που έχουμε, για να σκοράρουμε.

Αρχικά ενώ περιμέναμε άλλον σχηματισμό του Λεβαδειακού στο 4-2-3-1, ανταποκριθήκαμε πολύ καλά και προσαρμοστήκαμε πολύ γρήγορα. Είχαμε την κατοχή της μπάλας και τελικές ενέργειες και ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο πρέσινγκ στο μεσαίο τρίτο και στη μετάβαση. Από κει και πέρα το θέμα του γκολ είναι θέμα ποιότητας των επιθετικών που μας λείπουν και θα μας λείπουν. Άλλη πάσα θα έκανε ο Μοράρ, άλλο τελείωμα ο Τζιώρας. Κάθε θέση έχει τα χαρακτηριστικά της, οπότε το γκολ μας έλειψε καθαρά μόνο και μόνο γι’ αυτό τον λόγο»

Για το επόμενο παιχνίδι με τη Κοζάνη: «Το πιο δύσκολο παιχνίδι για μένα είναι της Κυριακής σε όλη τη σεζόν, γιατί έχουμε καταναλώσει πάρα πολλή ενέργεια σήμερα, απίστευτη ενέργεια.

Θα μας λείπουν πάλι αυτοί που μας λείπουν σήμερα, όλοι οι επιθετικοί, συν τον Πέττα και τον Στίκα. Οπότε απέναντι σε μία ομάδα, όπως είναι η Κοζάνη, με πολύ κοντά τις γραμμές και με πολύ καλά τρεξίματα και εξαιρετική στη μετάβαση, ειλικρινά θα πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς κάθε δευτερόλεπτο. Θα δούμε πού θα παίξουμε και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης».

Για το πέναλτι στις καθυστερήσεις που ζήτησαν οι παίκτες του για χέρι: «Δεν έχω εικόνα και δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία συχνά και για τα μάτια του κόσμου. Τώρα μιλάμε για μία απίστευτη φάση μέσα στην περιοχή, που παίρνει το πόδι του Στίκα ο επιθετικός. Τι συζητάμε τώρα, καθόρισε τον αγώνα και ένα τρίποντο πάρα πολύ σημαντικό για την πορεία του πρωταθλήματος.

Τα ίδια ζήσαμε και πέρσι στις Σέρρες. Δεύτερη φορά που είναι αξιολογημένους διεθνής διαιτητής. Τι να πω; Το παιχνίδι δεν ήταν τηλεοπτικό. Δεν σκεφτόσαστε τον λόγο;».

Για την πολύ καλή εμφάνιση του Ριμπέιρο: «Ο Λεονάρντο είναι πολύ καλός παίκτης όπως και ο Μοράρ. Ο Λεονάρντο δεν μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και έπαιξε παραπάνω από όσο μπορούσε και δεν το λέω αγωνιστικά, αλλά από θέμα κινδύνου για τραυματισμό, γιατί αν το χάσεις με μία θλάση, μετά θα έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι επίφοβο το Τετάρτη-Κυριακή για τον Λεονάρντο, αλλά δεν έχουμε και επιλογές. Κάναμε αλχημείες σήμερα και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παίξαμε με σέντερ φορ ένα δεξί μπακ. Είναι πολύ καλός παίκτης και ο Λεονάρντο και ο Βλαντ. Ο Μιράντα είναι ο καλύτερός μας παίκτης την περσινή σεζόν και τη φετινή, αλλά τις απουσίες θα τις έχουμε και την Κυριακή».

Για τον Κρητικό, που έπαιξε βασικός: «Είναι προς τιμή του Κρητικού που δεν έλειπε μία μέρα, αλλά τέσσερις με πολύ βαριά ίωση. Δεν θα έπρεπε να παίξει κανονικά σήμερα, αλλά το ζήτησε ο ίδιος με μισή προπόνηση την παραμονή του αγώνα. Το παιδί μας είπε «βάλτε με και θα παίξω μέχρι τελευταία ρανίδα του αίματος μου, όσο αντέξω». Ήταν καταβεβλημένος την Κυριακή μετά την ίωση τόσες μέρες και με τόση ενέργεια που κατανάλωσε».

Για τη διαχείριση και στο ψυχολογικό κομμάτι μετά από ένα παιχνίδι που η Νίκη έχασε με το έτσι θέλω: «Η διαχείριση δεν είναι εύκολη, αλλά πρέπει πολύ γρήγορα να το ξεχάσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Εχουμε να διαχειριστούμε τόσα πράγματα για τον αγώνα της Κυριακής και ένας τομέας είναι και ο ψυχολογικός. Επίσης, είναι η κόπωση, είναι οι απίστευτες απουσίες που είναι συν δύο με όλους αυτούς που είχαμε, το θέμα του γηπεδικού και αν τελικά θα παίξουμε στην πόλη μας.

Όλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή. Από κει και πέρα τα παιδιά έχουν δουλέψει πάρα πολύ καλά, είναι ένα εξαιρετικό γκρουπ ποδοσφαιριστών και αυτό είναι που μου δίνει δύναμη».

Χρήστος Θανασούλης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.