Το Ράλι Κένταυρος επιστρέφει με τέσσερις ειδικές διαδρομές

Το σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου

Με έμφαση στην ανατολική πλευρά της Μαγνησίας το Ράλι Κένταυρος επιστρέφει το σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου στο Πήλιο, με την 40η επετειακή όπως χαρακτηρίζεται διοργάνωση, και με 43 συμμετοχές, ενώ οι διοργανωτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προετοιμασία και την ανταπόκριση, αλλά και την αισιοδοξία τους για το τελικό αποτέλεσμα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα.

Η χωρική αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη επεσήμανε ότι η διοργάνωση δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν το άθλημα, στους φορείς να στηρίξουν τη διάδραση και όλοι ν’ απολαύσουν τις διαδρομές και τις ομορφιές του μαγιάτικου Πηλίου με τη συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων να φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Εύχομαι να είναι ασφαλείς οι διαδρομές και να μην υπάρξει κανένα φαινόμενο επικινδυνότητας. Εμείς προχωρούμε στον καθαρισμό και σε επισκευές δρόμων και με διαγραμμίσεις και στηθαία, για την καλύτερη δυνατή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων» ανέφερε η Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Εκ μέρους του δήμου Βόλου, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Είμαστε σε μία διαρκή επικοινωνία με τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου και στρατηγική επιλογή είναι ο αθλητικός Τουρισμός με διοργανώσεις που επιφέρουν και οικονομική άνθηση στην πόλη».

Από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του πολιτιστικού και αθλητικού οργανισμού Δημήτρης Ραμματάς επεσήμανε τη συμμετοχή με στην ειδική Μηλιές-Χορεύτρα, καθώς ότι τρία πληρώματα που συμμετέχουν στο Ράλι προέρχονται από το Νότιο Πήλιο.

Από την πλευρά της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, ο πρόεδρος Γιώργος Μπέτας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι λόγω και της επετειακής εκδοχής του, ο αγώνας αγγίζει και σημεία που είχαν πολλά χρόνια να συμπεριληφθούν, όπως είναι το Νότιο Πήλιο με τις ειδικές των Μηλεών και της Λαμπινούς (Ξουρίχτι), και με τον αγώνα να ξεφεύγει όπως επεσήμανε από τα προηγούμενα χρόνια με τις ειδικές. «Δεν τις ξεχνάμε και πάντα θα κάνουμε αγώνα στο Πήλιο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τον αγώνα επισημάνθηκε ότι ο αγώνας αρχίζει το Σάββατο 13 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι από το Πανθεσσαλικό, με τα οχήματα να καλούνται να κάνουν τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (σύνολο έξι). Το βράδυ του Σαββάτου θα διανυκτερεύσουν στο Πανθεσσαλικό, και το πρωί της Κυριακής (09:30) θα αρχίσει η ειδική των Μελισσατίκων, με τον τερματισμό να γίνεται στις 13:00 στο Πανθεσσαλικό.

Επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Μόρας έκανε λόγο για ποιοτικές συμμετοχές στο Ράλι και για αναβάθμιση της διοργάνωσης μεταξύ άλλων με οκτώ βολιώτικα πληρώματα, τρία από Κρήτη και ένα από Κύπρο. «Το μήνυμα που έχουμε να περάσουμε είναι ότι δεν τρέχουμε στους δρόμους, τρέχουμε σε κλειστούς δρόμους, με ασφάλεια από τους διοργανωτές, ώστε να μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν και το χόμπι τους, με όλα τα μέτρα που απαιτούνται» σημείωσε ο κ. Μόρας.

Το πρόγραμμα των ειδικών

Όσον αφορά το πρόγραμμα, το Σάββατο 13 Μαΐου γίνεται η εκκίνηση από το Πανθεσσαλικό στις 12:00 για την 1η ειδική των Μηλεών που ξεκινά στις 12:40 και ο δρόμος κλείνει μία ώρα πριν. Στη συνέχεια τα οχήματα θα κινηθούν προς τον Κισσό, όπου ξεκινά η δεύτερη ειδική διαδρομή, στις 13:45. Η τρίτη ειδική αφορά την Αλικόπετρα από το αγρόκτημα Κουμούτσι μέχρι και πριν την Πορταριά. Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στο Πανθεσσαλικό για το service και ακολουθεί ο δεύτερος γύρος των ειδικών.

Στις 9 το πρωί της Κυριακής αρχίζει η πορεία για την ειδική διαδρομή των Μελισσατίκων, με το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο να μπαίνει στις 10:30, οπότε στις 09:30 κλείνει ο δρόμος. Στη συνέχεια ξαναγυρίζουν στο Πανθεσσαλικό για το service και επιστρέφουν για τη δεύτερη διαδρομή των Μελισσατίκων, με τον αγώνα να αρχίζει να φτάνει προς το τέλος του περίπου στις 13:00.

Όσον αφορά την παράδοση των δρόμων στην κυκλοφορία, οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι το τμήμα των Μηλεών θα δοθεί περίπου στις 18:00, στον Κισσό στις 19:00 και στην Αλικόπετρα στις 20:00 του Σαββάτου. Την Κυριακή μετά την ειδική των Μελισσατίκων, υπολογίζεται ότι ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία περίπου στις 15:00.

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.