Το σενάριο για δύο ομίλους στην Α2 μπάσκετ, τρεις στη Β’ Εθνική και έξι στη Γ’

Οι πληροφορίες ότι η ΕΟΚ εξετάζει αλλαγές στα πρωταθλήματα μπάσκετ της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς, στοχεύοντας να περιορίσει αισθητά τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων, δημιουργούν βάσιμα σενάρια αύξησης των ομίλων στις εθνικές κατηγορίες από την Α2 και κάτω.

Σύμφωνα μ’ αυτά τα σενάρια, στην Α2 θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι των έντεκα ή 12  ομάδων, στη Β’ Εθνική τρεις όμιλοι (μάλλον με δώδεκα ή 14 ομάδες έκαστος) από Βορρά, Νότο και Κεντρική Ελλάδα και στη Γ’ Εθνική θα γίνουν τρεις όμιλοι σε Νότο και άλλοι τρεις σε Βορρά από δύο που είναι τώρα και τέσσερις συνολικά, αφού δεν θα υπάρξει υποβιβασμός…

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ως ένα μεγάλο βαθμό ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης, γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, που φιλοξενήθηκε στον Σπορ FM Πάτρας και ρωτήθηκε  για το ενδεχόμενο απόφασης της ομοσπονδίας για αύξηση των ομίλων στην Α2: “Το εξετάζουμε. Ένα θέμα είναι το οικονομικό. Μπορεί να υπάρξει αυτή η διαδικασία για ένα-δύο χρόνια, αλλά μόνο για μία μεταβατική κατάσταση και θα επανέλθουμε οπωσδήποτε στον έναν όμιλο”. Ακόμη, μίλησε και για αντίστοιχη πιθανότητα στη Γ’ Εθνική: “Μια πρόταση της ομοσπονδίας είναι να δημιουργηθούν περισσότεροι όμιλοι στη Γ’ Εθνική. Να μειωθεί το κόστος, να μην υπάρχει διανυκτέρευση. Να προφυλασσόμαστε όσο μπορούμε περισσότερο. Έτσι θα βοηθήσουμε και την οικονομία των σωματείων και τα θέματα υγείας. Άλλη πρόταση είναι να γίνουν 4 όμιλοι των 16 ομάδων, αλλά νομίζω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα πάμε στο χαμηλότερο κόστος”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.