Τσίτας, Κουτσιανικούλης και Γραικός οι τρεις “σωματοφύλακες” του Ολυμπιακού Β.

Ο Θωμάς Τσίτας είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου με έξι γκολ στη Football League, αλλά και ο πρώτος σε συμμετοχές, μαζί όμως με τους Βασίλη Κουτσιανικούλη και Θωμά Γραικό, καθώς και οι τρεις έχουν αγωνιστεί σε 22 παιχνίδια. Ωστόσο, ο υψηλόσωμος φορ έχει λιγότερα λεπτά σε σχέση με τους άλλους δύο συμπαίκτες του, εφόσον βρέθηκε σε 16 αναμετρήσεις στην ενδεκάδα, τη στιγμή που Κουτσιανικούλης και Γραικός ήταν βασικοί στα 21. Οι δύο τελευταίοι έχουν πετύχει από δύο κι ένα γκολ αντίστοιχα.

Στη σχετική λίστα ακολουθεί ο Αντώνης Τσιάρας με 20 ματς, όλα βασικός, έχοντας σημειώσει τρία τέρματα, ενώ ο Νίκος Μπουτζίκος έπαιξε 20 φορές, όλες στην αρχική ενδεκάδα και μόνο με τη Νίκη, που τραυματίστηκε πριν το ημίχρονο, δεν τελείωσε το παιχνίδι. Ο έμπειρος αριστερός μπακ έχει σκοράρει μία φορά. Ο Δημήτρης Βοσνακίδης είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής με 20 συμμετοχές, άπασες ως βασικός, ενώ ο Βολιώτης Φίλιππος Σκοπελίτης αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια και στα 15 τα ξεκίνησε. Σ’ ένα λιγότερο (18) ματς έπαιξε ο Μανώλης Φαζός, που ήταν στα 17 βασικός, ενώ έχει βρει δίχτυα και τρεις φορές.

Ο τερματοφύλακας Νίκος Γιδόπουλος πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια σε 17 αναμετρήσεις, στις 15 ως βασικός, ενώ δύο φορές μπήκε ως αλλαγή στις θέσεις των Μακρυωνίτη και Ξενοδόχοφ που τραυματίστηκαν.

Ο «γερόλυκος» Στάθης Ρόκας έχει καταγράψει 16 συμμετοχές  και στις έξι ξεκίνησε τα παιχνίδια, ενώ δέκα φορές ήρθε από τον πάγκο.  Ο Ίμπαν Ράντι έχει στο ενεργητικό του 15 ματς (μόλις στο ένα πέρασε σε θέση συμπαίκτη του) και 1 γκολ. Ο Στέλιος Πόζογλου πρόλαβε να εντυπωσιάσει μέχρι τα μισά της σεζόν με  14 συμμετοχές και πέντε τέρματα, έχοντας φύγει στη συνέχεια για τη Βέροια.

Ο Μάρκος Ντούνης επίσης δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό του Ολυμπιακού Β., έχοντας αποχωρήσει με 14 παιχνίδια και 4 γκολ για τα Τρίκαλα, όπου πρόλαβε να αγωνιστεί δύο φορές.

Ο Κλεβί Κόλα σίγουρα θα ήθελε περισσότερο χρόνο, έχοντας 12 συμμετοχές και τις τρεις ως βασικός, ενώ ο Λόρι Κέρι, που ήρθε τον Ιανουάριο, έφτασε στα 10 ματς και τα δύο γκολ, αλλά είχε παίξει στο πρώτο εξάμηνο στον Διαγόρα (12 συμμετοχές, 4 τέρματα).

Ο Παύλος Λάσκαρης είναι πρώην παίκτης της βολιώτικης ομάδας, της οποίας τη φανέλα στο πρωτάθλημα φόρεσε 10 παιχνίδια, ενώ  ο Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς, που επίσης αποτελεί παρελθόν, σε εννέα. Ίδιος αριθμός συμμετοχών και για τον Βολιώτη στόπερ Σεραφείμ Παπαϊωάννου , που επιλέχθηκε τέσσερις φορές για την ενδεκάδα. Ο Παύλος Μητρόπουλος στην επιστροφή του στους ερυθρολεύκους έπαιξε σε 7 ματς, τα 5 ως βασικός, κι ένα λιγότερο ο Στάθης Βασιλούδης.

Από τέσσερις συμμετοχές έχουν οι γκολκήπερ Ηλίας Μακρυωνίτης (δεν ξανάπαιξε από το 1-1 με τον Θεσπρωτό στον Αλμυρό) και Γεννάδιος Ξενοδόχοφ, όπως και ο μεσοεπιθετικός Χούλιαν Ναβαλόν.

Ο Θανάσης Δεινόπαπας, που έφυγε για την Κέρκυρα, μπήκε δύο φορές ως αλλαγή στο τέλος, το ίδιο και ο Γκοτιέ Κλεμέντ.

Ο Τζέφερσον Ντούγκλας απογοήτευσε, παίζοντας ως αλλαγή μόνο στην πρεμιέρα με τον Ασπρόπυργο εκτός έδρας, ενώ από και κει πέρα υπάρχουν εννιά παίκτες χωρίς καμία συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Αυτοί ήταν ο Γιάννης Πριόνας, που έπαιξε δύο φορές στο Κύπελλο και συνέχισε τον Ιανουάριο στον Ιάλυσο, έχοντας επτά ματς στο ενεργητικό του, ο Αλέξανδρος Μπακουλάτι, οι μεγάλοι άτυχοι της χρονιάς λόγω τραυματισμού  Μανώλης Πάσχος και Τάσος Μαρούδας, ο 17χρονος τερματοφύλακας Γιάννης Ζάχος, αλλά και οι Ενγκομπά Αντερσόνιο, Νίκος Μπαρούτας, Θανάσης Καναβός (έφυγε τον Οκτώβριο για τον Αλμυρό) και  Χρήστος Καρακώστας, ο οποίος αγωνίστηκε μετά τέσσερις φορές στη Σούπερ Λιγκ 2 με τη φανέλα της Κέρκυρας.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.