Τζαμπάρ: «Πέρασα καρκίνο του προστάτη»

Καρκίνο του προστάτη αποκάλυψε ότι πέρασε ό Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Σε κείμενό του με τον τίτλο «Black Lives Matter» και στο οποίο μιλά για τους κινδύνους που έχουν οι ζωές των Αφροαμερικανών ο ζωντανός θρύλος των ΛΑ Λέικερς και παλαιότερα των Μιλγουόκι Μπακς επιχειρειρεί να περάσει στον κόσμο ότι αυτή την κατηγορία ανθρώπων ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και οφείλουν να προσέχουν ιδιαίτερα,

Διότι όπως έχει αποδειχθεί είναι πιο πιθανό για τους Αφροαμερικανούς να πάσχουν από διαβήτη, παχυσαρκία, καρκίνο και καρδιακά προβλήματα, κάνοντας στο σημείο εκείνο την αποκάλυψη: «Έχω περάσει καρκίνο στον προστάτη, λευχαιμία και έχω κάνει εγχείριση καρδιάς. Είμαι τυχερός επειδή είμαι διάσημος ώστε να έχω αρκετή οικονομική ασφάλεια για να λάβω την καλύτερη ιατρική περίθαλψη. Κανένας δεν θέλει να πεθάνει ένας θρύλος του ΝΒΑ στην δική του βάρδια.»

Ο Αμντούλ-Τζαμπάρ πάσχει από μυελογενή λευχαιμία από το 2008 ενώ υποβλήθηκε σε εγχείριση στην καρδιά το 2015. Η είδηση ωστόσο ότι πέρασε καρκίνο του προστάτη δεν ήταν γνωστή μέχρι σήμερα.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την αφροαμερικανική κοινότητα προκειμένου ο κόσμος να υποβάλλεται πιο συχνά σε εξετάσεις, δεδομένων και των προβλημάων που παρατηρούνται στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.