Βεργέτης: «Τελευταία ευκαιρία για το ποδόσφαιρο η αναδιάρθρωση»

Από την Τρίπολη όπου βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας μίλησε ο Στάικος Βεργέτης, τόσο για την ομάδα και το τι θα ακολουθήσει μεταξύ άλλων, αλλά και για την αναδιάρθρωση την οποία χαρακτήρισε ως την τελευταία ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του (Blueheart FM), o τεχνικός της Νίκης Βόλου τόνισε ότι εάν πραγματικά πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση με τα κριτήρια που έχουν αναφερθεί για τις ΠΑΕ, θα είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος. «Αν γίνει έτσι όπως λένε χωρίς βήματα προς τα πίσω, θα είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία γι’ αυτό» ήταν το σχόλιο του έμπειρου τεχνικού, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ομάδες χωρίς τα οικονομικά κριτήρια,  να χαλαρώνουν οι ποινές και να αλλάζουν οι κανόνες. «Αλλιώς είναι αθέμιτος ανταγωνισμός προς τις άλλες ομάδες. Συμφωνώ με τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου ότι στην Ελλάδα οι κανόνες δεν εφαρμόζονται ή αλλάζουν. Σε λίγο θα σου δίνουν τρεις βαθμούς αν δεν έχεις αδειοδότηση» σχολίασε σχετικά ο Στάικος Βεργέτης.

Βλέποντας πάντως τη φετινή SL2, o προπονητής της Νίκης Βόλου σημείωσε ότι η ομάδα του θα ήταν ανταγωνιστική στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, και ότι δεν έχει δει κάποιο σύνολο που θα μπορούσε να φοβίσει τους «κυανόλευκους» έως τώρα.

«2-3 εβδομάδες και άλλα τόσα φιλικά»

Φυσικά και ο Στάικος Βεργέτης περιμένει την έναρξη του πρωταθλήματος, επισημαίνοντας ότι η προετοιμασία κύλησε καλά το καλοκαίρι, με απαιτητικά και δύσκολα φιλικά, ενώ οι παίκτες αυτή τη στιγμή προσπαθούν να κρατήσουν τις φυσικές παραμέτρους σε ικανοποιητικό επίπεδο, σε συνεργασία με τον γυμναστή Νίκο Αθανασιάδη και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Κώστα Γρηγοριάδη.

Για την επιστροφή στη δράση, ο προπονητής της Νίκης τόνισε ότι χρειάζονται περίπου 2-3 εβδομάδες προετοιμασίας, σε συνδυασμό με άλλα τόσα φιλικά.«Εγώ εισπράττω ότι μας λείπουν μόνο τα παιχνίδια με μπάλα. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ επηρεασμένοι. Όλη αυτή η αποχή δεν ξέρεις πόσο μπορεί να έχει επηρεάσει το κάθε παιδί» συμπλήρωσε εξάλλου. Τέλος, τόνισε ότι και στις ακαδημίες προ καραντίνας έχει γίνει καλή δουλειά και αυτή θα συνεχιστεί, για να αρχίσει το χτίσιμο παικτών για την ανδρική ομάδα, ενώ από την άλλη ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι η ομάδα θα αυξήσει το ρόστερ της, ώστε να μην υπάρξουν θέματα, εφόσον αρχίζει η αγωνιστική δράση, από τα συνεχή παιχνίδια.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.