Βέβαιος για την πρόκριση της Εθνικής στο EURO 2020 εμφανίστηκε ο Σκίμπε

Μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με την πρώτη θητεία του στον πάγκο της Εθνικής ανακοίνωσε ότι θα προβεί ο Μίχαελ Σκίμπε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την επέκταση της συνεργασίας του με την ΕΠΟ.

Στο εξής, όπως ξεκαθάρισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, οι παίκτες που θα καλούνται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει απαραίτητα να αγωνίζονται στις ομάδες τους. Επίσης, ο Γερμανός προπονητής υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα για να προκριθεί στους τελικούς του EURO 2020.

Στην αρχική του τοποθέτησε δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ανανέωση του συμβολαίου του τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που το συμβούλιο της ΕΠΟ και ειδικά ο κ. Γραμμένος αποφάσισαν να επεκτείνουν το συμβόλαιό μου για άλλα δύο χρόνια. Νομίζω ότι σ΄αυτά τα δύο χρόνια οι επιτυχίες ήταν περισσότερες από τις αποτυχίες».

Συνέχισε ο Σκίμπε: «Πρέπει όμως να ζήσουμε με την αποτυχία του αποκλεισμού από το Μουντιάλ της Ρωσίας, ωστόσο, η αποστολή μας είναι να καταφέρουμε να προκριθούμε στο EURO 2020. Και θα τα καταφέρουμε» είπε, ενώ δίπλα του βρίσκονταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος και ο τεχνικός διευθυντής, Ζήσης Βρύζας.

Αναφερόμενος στην αλλαγή έδρας της Εθνικής επισήμανε: «Όταν ήμουν στον πάγκο της Γερμανίας γνωρίζαμε όλοι ότι η Εθνική ήταν η ομάδα όλων των Γερμανών, ανεξάρτητα από το αν έπαιζε στο Ντόρτμουντ, στη Βρέμη, το Μόναχο ή, το Καϊζερσλάουτερν.

Κάτι αντίστοιχο εκτιμώ ότι συμβαίνει και στην Ελλάδα, άρα θεωρώ πως είναι καλό να αγωνιστούμε και σε άλλες πόλεις ή, ακόμη και στα νησιά.

Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι, η Εθνική είναι ομάδα όλων των Ελλήνων, είτε εδώ είτε στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι είναι πολύ σωστό να παίξουμε αγώνες και σε άλλα γήπεδα, όχι μόνο στο Καραϊσκάκη, παρότι αυτό είναι το καλύτερο γήπεδο».

Ο έμπειρος τεχνικός προχώρησε σε απολογισμό των δύο χρόνων που βρίσκεται στον πάγκο της «γαλανόλευκης»: «Κάναμε καλή δουλειά. Επέστρεψε το καλό κλίμα στην ομάδα και καταφέραμε να κλείσουμε το χάσμα από τις ομάδες που βρίσκονται σε καλό επίπεδο.

Τώρα πρέπει να πλησιάσουμε και αυτές που βρίσκονται στο πιο υψηλό. Θέλουμε πολλή δουλειά, έτσι ώστε να έχουμε μια ομάδα από παίκτες που αγαπούν να φορούν τη φανέλα της Εθνικής. Αυτή είναι η αποστολή μας. Θα ρωτήσω κάθε παίκτη ξεχωριστά αν είναι διατεθειμένος να κάνει το παν για να προκριθούμε.

Έχουμε πολλούς παίκτες που δεν αγωνίζονται στους συλλόγους τους και πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν για να μπορούν να σταθούν σ΄αυτό το επίπεδο. Πρέπει να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να έχουμε και ποδοσφαιριστές έτοιμους να αντικαταστήσουν έναν ή, δύο παίκτες στη βασική ενδεκάδα και να σταθούν στο ίδιο επίπεδο. Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στο διάστημα αυτό. Στόχος είναι λοιπόν να βελτιωθούν οι νέοι παίκτες που θα ενσωματωθούν στην Εθνική και πρέπει να χαραχθεί συνολική πολιτική για τα επόμενα 4,6,8 χρόνια».

Για τις μελλοντικές επιλογές του ήταν ξεκάθαρος: «Όποιος παίζει σε πολύ καλή ομάδα, υψηλού επιπέδου, θα έχει θέση στην Εθνική, έστω κι αν δεν αγωνίζεται συνέχεια. Αντίθετα, αν κάποιος δεν βρίσκεται σε τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, μπορεί να απουσιάζει ακόμα κι αν παίζει συνεχώς στην ομάδα του.
Για το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών του EURO 2020, ο ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε: «Όλοι οι προπονητές είμαστε χαρούμενοι που δεν υπάρχουν πλέον φιλικοί αγώνες. Είναι σημαντικό να είσαι συγκεντρωμένος σε επίσημα παιχνίδια.

Είμαστε σε καλύτερο επίπεδο, πιο ανταγωνιστικοί σε σύγκριση με το πώς ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και το πιστεύω ότι θα γίνουμε.

Δεν είναι εύκολο, αλλά μην ξεχνάμε ότι προκρίνονται περισσότερες ομάδες σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο,τι κι αν γίνει είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να πάρουμε τουλάχιστον τη δεύτερη θέση στον προκριματικό όμιλο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.