Βγάζει πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο η ΕΠΣΘ και περιμένει…!

Πιθανή η έναρξη της Α’ τοπικής κατηγορίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Πάνω από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ έχουν… πέσει όλοι οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες της χώρας, κυρίως από τη Γ’ Εθνική και τις τοπικές κατηγορίες, προκειμένου να δουν τι μέλλει γενέσθαι με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Η ΕΠΣ Θεσσαλίας πάντως αναμένεται αύριο Τετάρτη να εκδώσει πρόγραμμα για τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου.

Αυτήν τη στιγμή, μόνο στη Super League υπάρχει δράση, και τα τοπικά πρωταθλήματα έχουν ανασταλεί. Την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θ’ αποφασίσει αν θα διατηρηθεί η αναστολή στα τοπικά πρωταθλήματα, ή αν θ’ αλλάξουν τα δεδομένα, έχοντας προφανώς βρεθεί η «χρυσή» τομή με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη όσον αφορά την υποχρεωτικότητας εγγραφής των σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ, προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματά τους.

Έτσι, η ΕΠΣ Θεσσαλίας, για να μην χάνει χρόνο, θα προχωρήσει στην έκδοση προγράμματος για την 1η αγωνιστική, εφόσον δεν διατηρηθεί η αναστολή από πλευράς ΕΠΟ. Υπενθυμίζεται ότι τα χρονικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα, με την ΕΠΣ κάθε περιοχής να πρέπει να δηλώσει πρωταθλητή εγκαίρως για να προκύψουν οι αγώνες των πλέι οφ ανόδου, γι’ αυτό και αρχικά είχε αποφασιστεί η έναρξη της Α’ ΕΠΣΘ να γίνει το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, από πλευράς ΕΠΣ Θεσσαλίας τονίζεται ότι αυτήν τη στιγμή το πρωτάθλημα μπορεί ν’ αρχίσει, μιας και λίγο-πολύ όλες οι ομάδες της Α’ κατηγορίας πληρούν τις απαιτήσεις του Μητρώου, μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του 2022! Συγκεκριμένα, εγγραφή και επικαιροποίηση των στοιχείων τους έχουν κάνει έως τώρα οι Αγία Άννα, Σαρακηνός Βόλου, Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου, Δήμητρα Ευξεινούπολης, Πύρασος Νέας Αγχιάλου, Αίας Σούρπης και Μαγνησιακός.

Από την άλλη, μέχρι το 2021 είχαν δει τους φακέλους τους να εγκρίνονται οι ΑΕ 2002, Ακρόπολη Σέσκλου, Ένωση Λεχωνίων Νηλέας, Τοξότης Βόλου, ΦΘ Αγχίαλος και Θησέας Αγριάς.  Αυτή η έγκριση έχει ισχύ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα στελέχη της ΕΠΣΘ, άρα μέχρι και τότε μπορούν να πάρουν μέρος κανονιλά στο πρωτάθλημα, αφού βασίζονται στην τοποθέτηση Αυγενάκη ότι σωματεία έστω και με ελλείψεις μπορούν να αρχίσουν την αγωνιστική δράση και βλέπουν από εκεί και πέρα…

Τι σημαίνει αυτό το «βλέπουν από εκεί και πέρα»; Αν τα σωματεία που δεν έχουν προχωρήσει τη διαδικασία ή είδαν τις αιτήσεις τους ν’ απορρίπτονται δεν προχωρήσουν στις απαραίτητες κινήσεις υποβολής ή θεραπείας τότε από 1ης Ιανουαρίου δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα οικεία πρωταθλήματα, οπότε θα χάνουν στα χαρτιά τα εναπομείναντα παιχνίδια. Αξίζει να επανατονιστεί ωστόσο ότι αυτό είναι ένα υποθετικό σενάριο, και όλα θα κριθούν στη ΓΣ της ΕΠΟ την ερχόμενη Παρασκευή 30/09.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.