Ξεκίνησαν φουριόζοι οι Ισπανοί, 3-0 την Κροατία (video)

Οι φούριας ρόχας πέτυχαν και τα τρία γκολ στο πρώτο μέρος

Οι φούριας ρόχας άρχισαν με… φούρια την πορεία της στο Euro 2024! Η Ισπανία με ένα σαρωτικό πρώτο ημίχρονο σκόραρε τρία γκολ και επικράτησε 3-0 της Κροατίας κάνοντας νωρίς-νωρίς ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον δύσκολο δεύτερο όμιλο, όπου υπάρχει και η Ιταλία με την Αλβανία.
Για την Ισπανία έλαμψε το αστέρι του Φαμπιάν Ρουίθ, ο οποίος έδωσε μία ασίστ στο γκολ του Μοράτα (29′) και πέτυχε το δεύτερο γκολ (32′), αλλά κυρίως του Γιαμάλ, του παιδιού-θαύματος της Μπαρτσελόνα, ο οποίος στα 16 του χρόνια έκανε ντεμπούτο στο Euro κι έδωσε την ασίστ στο τρίτο γκολ του Καρβαχάλ (45+2′).
Οι Ισπανοί με ένα τρίλεπτο ξέσπασμα πήραν προβάδισμα νίκης. Στο 20′ ο Ρουίθ έβγαλε εξαιρετική ασίστ για τον Μοράτα, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα στο τετ α τετ γράφοντας το 1-0. Ο στράικερ της Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε ο πρώτος Ισπανός που σκοράρει σε τρία σερί Euro (2016, 2020, 2024). Μάλιστα έχει σκοράρει και στις τρεις διοργανώσεις απέναντι στην Κροατία! Παράλληλα, έφτασε τα επτά γκολ σε τελικές φάσεις Euro και βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών (Κριστιάνο 14, Πλατινί 9, Σίρερ, Γκριεζμάν, Μοράτα 7).
Η Κροατία προσπάθησε να απαντήσει στο 30′ με τον Κόβατσιτς, όμως ο Σιμόν απέκρουσε. Και στο 32′ οι Ισπανοί σκόραραν για δεύτερη φορά. Ο Πέδρι έστρωσε για τον Φαμπιάν Ρουίθ, ο οποίος με απίθανη ατομική ενέργεια απέφυγε τρεις Κροάτες. Ο 28χρονος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έπιασε ένα ωραίο συρτό σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λιβάκοβιτς γράφοντας το 2-0.
Η Κροατία προσπάθησε ξανά να απαντήσει άμεσα κι έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 33′ με τον Μπρόζοβιτς και τον Μαγιέρ και πάλι όμως ο Σιμόν ήταν σε ετοιμότητα. Επίσης, μεγάλη φάση είχε και ο Γκβάρντιολ στο 41′ αλλά το γκολ δεν ήρθε για τους Κροάτες.
Το ονειρεμένο ημίχρονο έκλεισε για την Ισπανία με ένα τρίτο γκολ! Στο 45’+2 ο Καρβαχάλ, ο οποίος πρόσφατα σκόραρε και στον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, βρέθηκε ξανά στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή και λειτουργώντας σαν εξαιρετικός στράικερ διαμόρφωσε με προβολή το 3-0.
Όλα άρχισαν από τη σέντρα-ασίστ του wonder kid των Φούριας Ρόχας, Λαμίν Γιαμάλ. Το αστέρι της Μπαρτσελόνα έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ σε τελική φάση Euro. Το έπραξε σε ηλικία 16 ετών και 338 ημερών.
Ο Λιβάκοβιτς απέτρεψε το 4-0 στο 52′ σε πλασέ του Γιαμάλ και ο Σιμόν έκανε τα πάντα για να μη σκοράρει η Κροατία στο 56′ σε προσπάθειες του Στάνισιτς και του Μπούντιμιρ. Οι Κροάτες δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε απ’ το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισαν σε ανατροπή του Πέτκοβιτς απ’ τον Ρόδρι. Στο 80′ ο Πέτκοβιτς νικήθηκε απ’ τον… ανίκητο Σιμόν απ’ την άσπρη βούλα και μολονότι στη συνέχεια της φάσης οι Κροάτες σκόραραν, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Κροατία: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσις, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (65′ Μάριο Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (65′ Σούσιτς), Μαγιέρ, Μπούντιμιρ (56΄Πέρισιτς), Κράμαριτς (72′ Πέτκοβιτς)
Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Νάτσο, Κουκουρέγια, Πέδρι (59′ Όλμο), Ρουίθ, Ρόδρι, Γιαμάλ, Νίκο Γουίλιαμς (67′ Μερίνο), Μοράτα (67′ Oϊαρθάμπαλ).



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.