Ξέσπασμα Καλαφάτη για τα κολυμβητήρια του Βόλου: «Τριτοκοσμικές συνθήκες και παρακμή»

Αιχμές κατά της δημοτικής Αρχής, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις

Με το κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου να παραμένει μετά τις πλημμύρες κλειστό, αφού ο μηχανολογικός εξοπλισμός έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, όλοι οι σύλλογοι των αθλημάτων πισίνας φιλοξενούνται πλέον στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, ωστόσο οι φωνές για συνωστισμό και για γενικότερα προβλήματα δεν λείπουν. Έτσι, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο», Ερασμία Καλαφάτη, έχοντας κι αυτή γνώση του υγρού στίβου αφού υπήρξε αθλήτρια του πόλο, καταγράφει όλα τα μείζονα ζητήματα που προκύπτουν, και στρέφει τα πυρά της κατά της δημοτικής Αρχής, αφού σημειώνει ότι πλέον οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές.

Η κα Καλαφάτη κάνει λόγο σε ανάρτησή της για παρακμή των αθλημάτων του Υγρού Στίβου και για συνθήκες στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας που δεν επιτρέπουν ουσιαστικά σε αθλητές και αθλήτριες να προπονηθούν σωστά, ενώ ακόμη και η θερμοκρασία του νερού σημειώνει ότι είναι ακατάλληλη για άθληση.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: «Η πόλη μας οδηγείται στην παρακμή των αθλημάτων του Υγρού Στίβου

– Για πολλοστή φορά το Κολυμβητήριο της Ν. Δημητριάδας έχει κατεβάσει ρολά.

– Το Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας φιλοξενεί, κατά συνέπεια, όλα τα αθλητικά Σωματεία, ουκ ολίγα στον αριθμό, γεγονός, που αποδεικνύει την Παράδοση της Πόλης μας να πρωτεύει στα αθλήματα του Υγρού Στίβου.

– Επικρατεί συνωστισμός, με απώτερες συνέπειες τον κίνδυνο μετάδοσης ιώσεων,  τον κίνδυνο τραυματισμού των αθλητών, τη μη δυνατότητα πραγματοποίησης των προπονήσεων, με τους όρους και τις συνθήκες, που επιβάλλεται.

– Η θερμοκρασία του νερού είναι απαγορευτική, οι μικροί, ιδίως, αθλητές αδυνατούν να συνηθίσουν τη θερμοκρασία αυτή.

– Οι αθλητές των αγωνιστικών ομάδων αναγκάζονται πολλές φορές να πηγαινοέρχονται σε Κολυμβητήρια γειτονικών πόλεων, για να προπονηθούν, με δικές τους δαπάνες, γεγονός αδιανόητο αλλά και αποτρεπτικό για να συνεχίσουν να αθλούνται και να αγωνίζονται, αφού παράλληλα πρόκειται για μαθητές με σχολικές και εξωσχολικές υποχρεώσεις αλλά και για δαπανηρή επιβάρυνση και περαιτέρω χρονική επιβάρυνση στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

– Η κυκλοφοριακή κατάσταση έξω από το Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, λόγω του συνωστισμού, απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια πρωτίστως των διερχομένων παιδιών.

Ειδικότερα:

– Οι οδηγοί, λόγω ελλείψεως επαρκούς χώρου για παρκάρισμα τόσο μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων, διπλοπαρκάρουν προσωρινά για να αποβιβαστούν/επιβιβαστούν οι αθλητές, επικρατεί κυκλοφοριακό χάος,  διερχόμενα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και προσπερνούν τα προσωρινώς διπλοπαρκαρισμένα,  διότι δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν την αποβίβαση/επιβίβαση των αθλητών.

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, διότι είναι ζήτημα χρόνου να προκληθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός στην πιο ανώδυνη περίπτωση.

Στο συγκεκριμένο σημείο, μπροστά από το Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, όπως και έμπροσθεν των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων (κλειστό γήπεδο μπάσκετ, τένις κορτ,) δεν υπάρχει ούτε μία διάβαση πεζών ούτε ένας φωτεινός σηματοδότης, που να ρυθμίζουν την ασφαλή διέλευση όλων των αθλητών και συνοδών τους. Το μοναδικό φανάρι βρίσκεται αρκετά απομακρυσμένα, σε σημείο, που δεν καλύπτεται η ασφαλής διέλευση.

Η δημοτική Αρχή οφείλει να δώσει άμεσα λύση στο παραπάνω σοβαρότατο ζήτημα έστω και τώρα. Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, έχει λάβει γνώση αυτού πλείστες φορές και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Το κολυμβητήριο της Νέας Δημητριάδας ανοιγόκλεινε και πριν τις πλημμύρες, όπως και της Νέας Ιωνίας έμεινε για αρκετό καιρό κλειστό για ενεργειακή αναβάθμιση, ενώ πρόκειται για καινούργιο κολυμβητήριο, και παρά την αναβάθμιση το νερό είναι μόνιμα παγωμένο.

Σε ερώτηση που έθεσε βουλευτής της Μαγνησίας (σ.σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος) στη βουλή στον αρμόδιο υπουργό, η απάντηση που εδόθη από τα επίσημα χείλη ήταν πως μπορεί ο δήμαρχός σας να αιτηθεί χρηματοδότησης από συγκεκριμένα προγράμματα για την αποκατάσταση του κολυμβητηρίου της Νέας Δημητριάδας, πράγμα που μέχρι την ερώτηση στη βουλή δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Η πόλη έχει άμεση ανάγκη τη λειτουργία και των δύο κολυμβητηρίων άμεσα,  είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, υποβαθμίζεται η Ιστορία της πόλης στα αθλήματα του Υγρού Στίβου, οι αθλητές δεν μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος στην άθληση και εκγύμναση τους και οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές.

Προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής άραγε ποια είναι; Τα έργα υποδομών και ουσίας με όφελος άμεσο προς τους δημότες ή όσα φεγγοβολούν και αστράφτουν;».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.