Ξύπνησε αργά η Εθνική μας, ήττα από τη Ρωσία με 14-13 και αποκλεισμός 

Ξύπνησε αργά η Εθνική μας ομάδα πόλο των νεανίδων και μετά το κακό της πρώτο μέρος, κατά το οποίο βρέθηκε πίσω με πέντε γκολ διαφορά (10-5), έκανε τεράστια προσπάθεια στην επανάληψη για τη μεγάλη ανατροπή, βοηθούμενη και από το ενθουσιώδες βολιώτικο κοινό, που γέμισε το κολυμβητήριο του ΕΑΚ, αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τέλος σε 14-13, με την Μπιτσάκου να πετυχαίνει γκολ στην εκπνοή, αλλά να είναι εκπρόθεσμο, αφού πράγματι σημειώθηκε, αφού είχε λήξει ο χρόνος.

Έτσι η Ελλάδα αποκλείστηκε από την τετράδα του Ευρωπαϊκού και θέλει τώρα για την τιμή των όπλων την κατάκτηση της 5ης θέσης.

Η πρώτη περίοδος

Η Πανφίλοβα, πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, έκανε το 1-0, εφόσον τυπικά γηπεδούχος ήταν η Ρωσία, ωστόσο η Ελλάδα με πέναλτι της Νίνου έφερε το ματς στα ίσια λίγο μετά τη συμπλήρωση δύο λεπτών, για ν’ ανταποδώσει στην επόμενη επίθεση η Ρωσία (2-1). Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά και η Φουντωτού δεν άργησε να απαντήσει, κάνοντας το 2-2 στο 5’. Η Λάπτεβα σκόραρε το δεύτερο προσωπικό της γκολ και συνεχόμενο αμέσως μετά από τη θέση της φουνταριστού, κάτι που έκανε και στα 2.15’ πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου (4-2), με την ελληνική άμυνα να έχει πρόβλημα στο μαρκάρισμά της.

Μάλιστα η Ντάρια Μπουνάκοβα έδωσε προβάδισμα στο 1.18’ με διαγώνιο σουτ τριών τερμάτων στη Ρωσία (5-2), με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με 5-3, αφού μέχρι το τέλος της βρήκε τον δρόμο γα τα δίχτυα η Φουντωτού.

Και τα τρία γκολ της Ελλάδας δεν ήταν σε παιχνίδι επτά εναντίον επτά, αφού τα δύο επιτεύχθηκαν με παίκτρια παραπάνω και ένα με πέναλτι.

Το δεύτερο οκτάλεπτο

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με το δεύτερο γκολ της Μπογκντάνοβα, με τις Ρωσίδες να παίρνουν για δεύτερη φορά αβαντάζ τριών γκολ και να δείχνουν ότι ελέγχουν απόλυτα το ματς (6-3). Η ίδια παίκτρια ήταν και πάλι εύστοχη με ξαφνικό σουτ στα 5.44’ και κάπου εκεί με το σκορ να είναι 7-3 εις βάρος της Ελλάδας ο Κώστας Δήμου πήρε τάιμ άουτ.

Η εικόνα όμως της Ελλάδας δε βελτιώθηκε, αφού ειδικά επιθετικά οι επιλογές δεν ήταν σωστές και γκολ δεν έμπαινε, αντίθετα η Ελλάδα δέχθηκε ακόμη ένα με πέναλτι στο 1.20’ με πέναλτι η Σαραφουντίνοβα (8-3), για να μειώσει στην επόμενη επίθεση η Νίνου με τον ίδιο τρόπο (8-4).

Η Πανφίλοβα έβαλε ένα γκολ με δύσκολο σουτ, που μπορούσε να αποφευχθεί (9-4), για να κάνει η Τριχά με παίκτρια παραπάνω το 9-5. Το κοινό μπορεί να έβλεπε την Ελλάδα να ηττάται, αλλά πανηγύριζε κάθε τέρμα έξαλλα, θέλοντας να δώσει ψυχολογία στις Ελληνίδες, που όμως στα 10’’ δεν απέφυγαν από την Τσερκάσοβα το 10-5, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Η γενική εικόνα ήταν πως η Ρωσία ήταν ανώτερη και πως δύσκολα θα άλλαζε κάτι στο δεύτερο μέρος, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε, με το τέλος πάντως να μην είναι αυτό που θα ήθελαν όλοι.

Το τρίτο οκτάλεπτο

Για τεσσαράμισι λεπτά στο τρίτο οκτάλεπτο καμία ομάδα δεν μπορούσε να σκοράρει και το έκανε τελικά η Σιούτη σε εκείνο το σημείο, σημειώνοντας το πρώτο γκολ της Εθνικής σε επτά εναντίον επτά μετά από 19,5 λεπτά, δείγμα των κακών επιθέσεων της ομάδας μας και του επιθετικού της προβλήματος (10-6) ως τότε. Τέσσερα ήταν τα γκολ της διαφοράς και ένα λεπτό αργότερα, αφού μετά το 11-6, η Νίνου έκανε το 11-7.

Η Ελλάδα μείωσε με την Τσιμάρα και σε 11-8, με τον κόσμο να προσπαθεί να δώσει ώθηση στις παίκτριες του Κώστα Δήμου. Σ’ ένα κρίσιμο σημείο όμως, η Μπογκντάνοβα έκανε τη ζημιά (12-8), ενώ ενάμισι λεπτό πριν το τέλος της 3ης περιόδου η Σιούτη σκόραρε για το 12-9. Ωστόσο, οι διαιτητές είδαν ότι η μπάλα σε σουτ των Ρωσίδων πέρασε τη γραμμή (13-9), για να διαμορφώσει η Τορνάρου το 13-10 του τρίτου οκταλέπτου, στο οποίο η εικόνα της Εθνικής βελτιώθηκε, αλλά η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει πλησιάσει ακόμη περισσότερο.

Η τελευταία περίοδος

Η Τριχά στην κόντρα έκανε, ενώ απέμεναν 6.36’ για το φινάλε, με το δεύτερο προσωπικό της γκολ το 13-11, αλλά η ομάδα μας δέχθηκε ένα εύκολο γκολ και οι Ρωσίδες ξαναξέφυγαν με 14-11. Πάλι η Τριχά με όμορφο τρόπο μετά από περιστροφή τελείωσε επιτυχώς μία κόντρα (14-12) τεσσαράμισι λεπτά πριν τη λήξη. ΟΙ Ελληνίδες έδειχναν να το πιστεύουν,  παρόλ’ αυτά η Νίνου έκανε ένα βιαστικό μακρινό σουτ, που πήγε στο δοκάρι, αλλά σίγουρα υπήρχαν καλύτερες επιλογές. Ωστόσο, στο 1.26’, η ίδια με το τέταρτο γκολ της έβαλε φωτιά στο ματς (14-13).

Η Νίνου έκανε μετά το τάιμ άουτ του προπονητή της εξαιτίας του χρόνου που τελείωνε ένα μακρινό σουτ της απελπισίας, που μπλόκαρε εύκολα η Ρωσίδα τερματοφύλακας. Η Ελλάδα είχε άλλη μια ευκαιρία στην εκπνοή, αλλά το σουτ της Μπιτσάκου που κατέληξε στα δίχτυα, ήταν εκπρόθεσμο και οι Ρωσίδες πήραν τη νίκη.

Να σημειωθεί ότι στα 5.44’ συνέβη ένα ευτράπελο, αφού ο Ισπανός Ορτέγα έπεσε από το βάθρο και το ματς διακόπηκε για λίγο.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 5-2, 3-5, 1-3

Ρωσία: Ζαμπαλούεβα, Πανφίλοβα 2, Τσερκάσοβα 1, Λάπτεβα 3, Εβστιφέεβα, Μπογκντάνοβα 3, Βορόντσοβα 1, Σαραφουτντίνοβα 2, Γκούσκοβα 1, Μοσιάγκινα, Γκολούμπεβα, Μπουνάκοβα 1, Βορονίνα

Ελλάδα (Κώστας Δήμου): Μαυρωτά Λ., Καϊάφα, Μουστακαρία, Σιούτη 2, Φουντωτού 2, Τσιμάρα Ευδ. 1, Νίνου Ειρ. 4, Μπόβαλη, Τορνάρου 1, Μπιτσάκου, Τριχά 3, Ξανθοπούλου, Λάζαρη

Χρ. Θαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.