Φυλάκιση με αναστολή σε χρυσαυγίτη πολιτευτή για προτροπή σε ρατσιστική βία

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αλ. Πλωμαρίτη που δικάστηκε με την κατηγορία της παράβασης διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου.
Αναφερόμενος στον κατηγορούμενο που εμφανίζεται να μιλά απαξιωτικά κατά μεταναστών σε ντοκιμαντέρ του channel 4, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι «πράγματι εκφράστηκε δημόσια με τρόπο που παρακινούσε σε πράξεις βίας και μίσους κατά ανθρώπων άλλης φυλής».
Στην απολογία του ο Αλ. Πλωμαρίτης υποστήριξε πως οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί αφορούσαν σε αριστερούς και πως του έκαναν ερωτήσεις γελοίες και έκανε πλάκα.
Υποστήριξε ακόμη ότι η συζήτηση δεν ήταν δημόσια αλλά ιδιωτική, κάτι που ήρθε σε αντίθεση με καταθέσεις μαρτύρων που βρίσκονταν στο καφενείο την ημέρα που έγινε η βιντεοσκόπηση, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας, όπως είπε, αποτελεί προϊόν υποκλοπής.
Υπενθυμίζεται ότι στο επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται να βρίζει τους παράτυπους μετανάστες, χαρακτηρίζοντάς τους χαραμοφάηδες, πρωτόγονους, μιάσματα και υπάνθρωπους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.