ΑΔΕΔΥ: Ακραία αυταρχικές πρακτικές στο ΕΚΠΑ

Για «ακραία αυταρχικές και αντιδημοκρατικές τις πρακτικές» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ αναφερόμενη στην απόφαση των νέων πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ να απαγορεύσουν την πρόσβαση στο κεντρικό κτήριο του ιδρύματος.
Όπως καταγγέλλει, «κατά παράβαση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας κρατά κλειδωμένους τους εργαζόμενους, επιτρέποντας την είσοδο και έξοδο μόνο κατά την έναρξη και λήξη του ωραρίου τους».
Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει και καταγγελίες εργαζομένων, σύμφωνα με τις οποίες είχαν κλειδωθεί ακόμη και οι ενδιάμεσες πόρτες. Επίσης κάνει λόγο για ελέγχους από υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που αντικατέστησαν τους εργαζόμενους του πανεπιστημίου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Επίσης, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ αντιπροσωπεία της μαζί με μέλη του δ.σ. του συλλόγου διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ ζήτησε να εισέλθει στο χώρο προκειμένου να πληροφορηθεί την κατάσταση των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να της επιτραπεί και μάλιστα παρουσία ΜΑΤ στην πόρτα.
«Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έμεινε ανοικτό ακόμη και τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονάς μας ιστορίας παραμένοντας φορέας γνώσης, αμφισβήτησης, ελευθερίας και δημοκρατίας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Εκτιμούμε ως άκρως επικίνδυνη τη συμπεριφορά των πρυτανικών αρχών καθώς επιχειρούν να μετατρέψουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο σε ιδιωτική επιχείρηση και εργασιακό κάτεργο».
Τέλος, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την «απρόκλητη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον συγκεντρωμένων φοιτητών έξω από το Πανεπιστήμιο που διαμαρτύρονταν για τις διαγραφές των συναδέλφων τους και για την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.