Ανδ. Λοβέρδος: Υποκινούν τους μαθητές να προβούν σε καταλήψεις

Την παρέμβαση «κομματικής νεολαίας η οποία ενθαρρύνει και υποκινεί τους μαθητές να προβούν σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις» καταδίκασε ο υπουργός Παιδείας, Ανδ. Λοβέρδος κατά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).
Τόνισε επίσης την αποφασιστικότητα του υπουργείου να εφαρμόζει όσα προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα., προσθέτοντας ότι «καμία ώρα διδασκαλίας δεν θα χαθεί». «Δεν λέμε όχι στις κινητοποιήσεις, που είναι δικαίωμα αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απώλεια διδακτικών ωρών», συμπλήρωσε, ενώ επανέλαβε πως το υπουργείο Παιδείας δεν είχε ανάμειξη στην παρέμβαση της εισαγγελίας σε ό,τι αφορά στις καταλήψεις.
Στο περιθώριο των εργασιών του ΕΣΥΠ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τα περί σελίδας στο facebook που καλεί τους μαθητές σε καταλήψεις, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως επικοινώνησε για το θέμα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλη Σφακιανάκη, ζητώντας σχετικό έλεγχο. «Αν είναι μαθητική η σελίδα στο facebook έχει καλώς. Αν, όμως, είναι ένας άνθρωπος μίας άλλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει την λειτουργία των σχολείων τότε υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε.
Με ανακοίνωσή της νωρίτερα σήμερα η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζε τη στήριξή της στις μαθητικές κινητοποήσεις, τονίζοντας πως «ο αγώνας των μαθητών, πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας».
«Απέναντι στην τρομοκρατία και την κρατική καταστολή που απειλεί να φιμώσει τους φοιτητές, πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι η νεολαία αυτής της χώρας έχει βαρεθεί να της κλέβουν το μέλλον», ανέφερε μεταξύ η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.