Δ. Καρύδης: Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί σε παράλογες απαιτήσεις

«Απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης τις χθεσινές δηλώσεις του Άδ. Γεωργιάδη, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει σε «παράλογες απαιτήσεις» της τρόικας.
«Δεν μπορεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. να συμπεριφέρεται ως βασιλικότερος της τρόικας. Δεν μπορεί να παίρνει το ρόλο του εκπροσώπου της τρόικας στην Ελλάδα», σχολίασε ο κ. Καρύδης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος χρέωσε χθες στην Χαριλάου Τρικούπη τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με την τρόικα.
Παρατήρησε ακόμη ότι «μετά τη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών, χθες το απόγευμα, η στάση του κ. Γεωργιάδη αποδοκιμάστηκε πλήρως» και ότι το κεντρικό μήνυμα της σύσκεψης ήταν ότι «η κυβέρνηση δεν υποχωρεί σε παράλογες απαιτήσεις».
«Ο κ. Γεωργιάδης μας είπε ότι αυτό που λέει η τρόικα πρέπει να το κάνουμε. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει. Σε παράλογες απαιτήσεις πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό όταν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πάμε σε μειώσεις των κύριων συντάξεων και αύξηση στα όρια ηλικίας. Δεν μπορεί να πάμε σε ομαδικές απολύσεις», είπε.
Υποστήριξε ακόμη πως «δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο, αλλά μια σκληρή και πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα έλθει και η τρόικα στην Ελλάδα» ενώ απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση την κάλεσε «να αφήσει στην άκρη την ανευθυνότητα, τους λεονταρισμούς και το λαϊκισμό και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου» ώστε να υπάρξει αρραγές εσωτερικό μέτωπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.