Η ρύθμιση που «τάραξε» την κυβέρνηση

Κεραυνός εν αιθρία ήταν για πολλούς στην κυβέρνηση η παραίτηση του βουλευτή Α΄ Αθηνών της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη από το βουλευτικό αξίωμα.
Κι αυτό, διότι ουδείς μέχρι σήμερα το πρωί γνώριζε ή είχε καταλάβει κάτι, ή τουλάχιστον ο κ. Ψυχάρης δεν είχε προϊδεάσει κάποιον για τη σημερινή παραίτησή του και μόλις νωρίς το πρωί ο Πρωθυπουργός έγινε γνώστης των προθέσεων του βουλευτή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η παραίτηση του κ. Ψυχάρη, άρχισε η φημολογία για τους λόγους που τον ανάγκασαν να προβεί σε αυτή την κίνηση, ενώ πολλοί συνάδελφοί του στη Βουλή έψαχναν τον λόγο στη ρύθμιση για τις οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Είναι αλήθεια ότι ο κ. Ψυχάρης άφησε αιχμές για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012 πίστευα ότι εντάσσομαι σε μια ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλο και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπίστωσα ότι είμαι απλώς ρομαντικός».
Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικό στέλεχος, το νέο «λάθος», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλώντας με τον Γ. Βλάχο στη Βουλή, με την επίμαχη ρύθμιση αναζωπύρωσε και τη φημολογία για τις σχέσεις Μαξίμου – Γκίκα Χαρδούβελη.
Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, χθες το βράδυ, του Πρωθυπουργού, με την οποία αναθέτει σειρά αρμοδιοτήτων στον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, η οποία συνέπεσε με τις εξελίξεις στη Βουλή, ερμηνεύτηκε από πολλούς ως «ψαλίδι» στον ΥΠΟΙΚ.
Κύκλοι του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών έλεγαν το απόγευμα ότι η απόφαση είχε ληφθεί από τον περασμένο Αύγουστο και εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου οργανογράμματος του υπουργείου.
Την ίδια ώρα βέβαια, πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές από το απόγευμα της Πέμπτης «έδειχναν» προς την κατεύθυνση του ΥΠΟΙΚ για το λάθος με την επίμαχη ρύθμιση, αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί ότι κάπου μεταξύ Γκίκα Χαρδούβελη και Κατερίνας Σαββαΐδου έγινε το λάθος.
Η εν λόγω στάση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του κ. Χαρδουβέλη και θα πρέπει να αναμένεται μια μορφή αντίδρασης ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.