Λήξη συναγερμού για το ακυβέρνητο πλοίο ανοιχτά των Χανίων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ελεγχόμενη και σταθερή είναι από το μεσημέρι της Τρίτης η κατάσταση του φορτηγού πλοίου «Mare», ο τούρκος πλοίαρχος του οποίου είχε δηλώσει το πρωί πρόθεση εγκατάλειψής του, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ), ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Κολυμπαρίου Χανίων, μισό ναυτικό μίλι από τις ακτές της Κρήτης.

Ελικόπτερο «Σικόρσκι» του Πολεμικού Ναυτικού έσπευσε στην περιοχή, προκειμένου να παραλάβει τους συνολικά έξι ναυτικούς-μέλη του πληρώματος (τέσσερις Τούρκους, έναν Γεωργιανό και έναν Αζέρο).

Ωστόσο, ο καπετάνιος του φορτηγού αναθεώρησε και κατάφερε να ρίξει άγκυρες μεσοπέλαγα, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί πλέον την εγκατάλειψη του πλοίου.

Το υπό σημαία Αγίου Βικεντίου «Mare» εκτελούσε το δρομολόγιο Τουρκία-Τυνησία, μεταφέροντας ορυκτά, συνολικά 800 τόνους χύδην φορτίου και άλλους 400 συσκευασμένους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.