Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη

Μεγάλη επιχείρηση των υπηρεσιών Ασφαλείας της Κρήτης βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς τα ξημερώματα. Η ευρείας κλίμακας επιχείρηση χαρακτηρίζεται από τις Αρχές ως εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση και η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της δόθηκε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των βασικών υπόπτων, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε τοκογλυφίες, εκβιασμούς, εμπορία όπλων και ναρκωτικών αλλά και σε άλλες αξιόποινες δραστηριότητες.

Το Ρέθυμνο φέρεται ως το επίκεντρο της δράσης της βασικής ομάδας που κατά τις Αρχές είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, όμως το πεδίο ερευνών έχει απλωθεί σε όλη την Κρήτη-και στο Ηράκλειο-λόγω του τεράστιου εύρους των «διασυνδέσεων και συναλλαγών» των εμπλεκομένων.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι η υπόθεση «δουλευόταν» καιρό από την ειδική ομάδα καταπολέμησης οργανωμένου εγκλήματος που έχει έδρα το Ηράκλειο αλλά είναι παγκρήτιας εμβέλειας. Η παρακολούθηση των τηλεφώνων των υπόπτων είχε φθάσει πλέον σε ώριμη φάση προκειμένου να δοθεί το «παρασύνθημα» στις επιχειρησιακές δυνάμεις για την μεγάλη πολυεπίπεδη επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων που οδηγούνται στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.