ΝΔ: Εκστρατεία με «όπλο» τον Σαμαρά και βολές στη «διγλωσσία» ΣΥΡΙΖΑ

Η «διγλωσσία» του ΣΥΡΙΖΑ και η «περιπέτεια» στην οποία θα οδηγηθεί η χώρα, σε περίπτωση που το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κερδίσει τις εκλογές, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στη ΝΔ, αναμένεται να επικρατήσουν στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ξεκινά άμεσα τις περιοδείες του, θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της εκστρατείας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Έθνους, οι επιτελείς του πρωθυπουργού έχουν στα χέρια τους μετρήσεις που δείχνουν ότι το πολιτικό προφίλ του κ. Σαμαρά είναι αυτή την ώρα ισχυρότερο από του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κόβει το απόγευμα την πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΝΔ, ενώ από το Σάββατο ξεκινά τις περιοδείες του με πρώτο σταθμό την Καρδίτσα (το πρωί του Σαββάτου) και την Λάρισα (το απόγευμα).

Θα ακολουθήσουν περιοδείες στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο. Παραδοσιακά η σύντομη προεκλογική εκστρατεία θα κλείσει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο αποφασίστηκε ακόμα να γίνονται παρεμβάσεις του πρωθυπουργού ακόμα και σε καθημερινή βάση, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Χαρακτηριστικό είναι το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Τόλιου, ο οποίος δήλωσε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε διακοπή πληρωμής τόκων, προκειμένου να πιέσει τους δανειστές.

«Μέχρι τώρα την έκρυβε καλά ο κ. Τσίπρας. Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή η απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή να πάνε τη χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς.

Πάντως, η συγκεκριμένη επίθεση δεν έμεινε αναπάντητη από την Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον πρωθυπουργό για διαστρέβλωση θέσεων, αλλά και για πανικό του κ. Σαμαρά.

«Αυτό που δεν ξεχνά ο ελληνικός λαός είναι ότι ο κ. Σαμαράς έκρυψε τη συμφωνία του με την τρόικα πριν από τις εκλογές του 2012, ενώ μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση» ήταν το σχετικό σχόλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.