Που στρέφει τις έρευνες η αντιτρομοκρατική για την ομάδα Μαζιώτη

Μετά την αποτροπή μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων

Κόκκινο χτυπάει η εγρήγορση στην Αντιτρομοκρατική με την ηγεσία να έχει θέσει ολόκληρη την υπηρεσία σε κατάσταση επιφυλακής. Μπορεί να αποτράπηκε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα με στόχους το κυβερνών κόμμα και μεγάλους οικονομικούς παράγοντες της χώρας (Βαγγέλης Μαρινάκης, Θεόδωρος Φέσσας, Θεόδωρος Βενιάμης ) και να συνελήφθη ένας εκ των στενών συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη, ωστόσο αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι το μομέντουμ των αποκαλύψεων μπορεί να τους οδηγήσει στην κεντρική γιάφκα της οργάνωσης.

Εκτός όμως από την γιάφκα με τον βαρύ οπλισμό, καθώς στην αποθήκη του Βύρωνα δεν βρέθηκαν όπλα, οι Αρχές εκτιμούν ότι από τον 30χρονο που μέχρι στιγμής αρνείται να μιλήσει, ακόμα και να πει το όνομά του, μπορούν να καταλήξουν και σε άλλους συνεργούς του Νίκου Μαζιώτη και να εξαρθρώσουν τον επιχειρησιακό βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης. «Πρόκειται για άτομα τα οποία θα πλαισίωναν τον 30χρονο στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 4ης Οκτωβρίου» αναφέρει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και άνδρες της Εθνικής Ασφάλειας για την πρόοδο των ερευνών στα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα.

Οι εν λόγω έρευνες επικεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας καθώς το τρίγωνο Βύρωνα – Εξάρχεια – Πατήσια αποτελεί για τις αρχές το βασικό πεδίο μέσα στο οποίο εκτιμάται ότι έχουν κινηθεί η Πώλα Ρούπα και οι υπόλοιποι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα αλλά και κοινοί ποινικοί. Μάλιστα δεν αποκλείουν σε αυτό το τρίγωνο να βρίσκεται και η γιάφκα στην οποία παρασκευάζονταν οι βομβιστικοί μηχανισμοί.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ωστόσο εκτιμούν ότι σημαντικά ευρήματα θα προκύψουν και από την ίδια τη γιάφκα – γκαράζ του Βύρωνα, καθώς εφόσον ήταν νοικιασμένη από τον ίδιο το Νίκο Μαζιώτη και την επισκεπτόταν ο 30χρονος συλληφθείς, θα μπαινόβγαιναν σε αυτήν και άλλοι συνεργοί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.