Σύγχυση με το υπουργικό και το νομοσχέδιο «σκούπα»

Σύγχυση προκάλεσε στην Αθήνα η αναφορά κυβερνητικών πηγών στο εν εξελίξει υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή και ειδικά η παράγραφος εκείνη που έκανε λόγο για ενημέρωση του πρωθυπουργού για τις διαπραγματεύσεις, χωρίς καμία αναφορά στη λίστα μεταρρυθμίσεων και στο νομοσχέδιο «σκούπα».
Την πρώτη ενημέρωση ακολούθησε μια δεύτερη με διαφορά οκτώ λεπτών σύμφωνα με την οποία στο υπουργικό θα συζητηθούν η πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη της ενδιάμεσης συμφωνίας και οι «κόκκινες» γραμμές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο υπουργικό αυτή την ώρα συζητούνται τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο ν/σ, ωστόσο το Μαξίμου δεν θέλει να περάσει προς τα έξω την εικόνα ότι θα είναι το μοναδικό θέμα που θα συζητηθεί, ούτε το ενδιαφέρον του Τύπου να εστιαστεί στις όποιες αντιδράσεις υπάρξουν.

Παράλληλα, κυβερνητικό στέλεχος, το πρωί επέμενε πως το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος παραμένει ανοιχτό και πάντα πάνω στο τραπέζι σε περίπτωση που εταίροι και δανειστές επιμείνουν στην παραβίαση των «κόκκινων» γραμμών της κυβέρνησης σε ασφαλιστικό και εργασιακά. Κάτι, που, όπως σημείωσε το ίδιο στέλεχος, είναι φυσιολογικό να συζητηθεί στο υπουργικό.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το Reuters, κατά τη διάρκεια συνάντησης με μέλη του ολλανδικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για διάφορα ενδεχόμενα στην αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ενώ στο ερώτημα αν υπάρχει «σχέδιο Β» για τη χώρα μας ο επικεφαλής του Eurogroup απάντησε: «Ναι».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην έδρα του στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι «η συμφωνία της Ελλάδας με το ΔΝΤ δεν μπορεί να κλείσει και το Ταμείο δεν μπορεί να εκταμιεύσει καμία δόση προς τη χώρα αν πρώτα η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνήσει σε ένα ολοκληρωμένο, συνολικό και συνεκτικό πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.