Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία εντός των «κόκκινων γραμμών» μας

Αισιόδοξος δήλωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό

“Είμαι αισιόδοξος, βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει, η οποία ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει” είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισηγητική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης.

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, και ενδεχομένως εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων να υπάρξει κατάληξη.

Όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι εχει επέλθει σημαντική πρόοδος και στο Eurogroup, η οποία επιβεβαιώθηκε και στα τεχνικά κλιμάκια.

Επίσης, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα μιλούσαν για λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που σημαίνει μια ενδιάμεση συμφωνία.

Οι ίδιοι άνθρωποι, άλλωστε, επισήμαιναν ότι οι διαπραγματεύσεις εχουν πολλά επίπεδα συμφωνίας, όπως για παράδειγμα το επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών ή το επίπεδο του Eurogroup. Επιθυμία, πάντως, της ελληνικής κυβέρνησης είναι η διαπραγμάτευση να έχει ολοκληρωθεί έως τις 11 Μαΐου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ανέλυσε όλες τις εξελίξεις που εχουν συμβεί τον τελευταίο καιρο και τι συζητήθηκε στις Βρυξέλλες τόσο τις προηγούμενες ημέρες, όσο και σήμερα.

Όπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα, οι υπουργοί ενημερώθηκαν, ώστε να υπάρχει μια καθαρή εικόνα για τα ζητήματα που είναι ανοιχτά και που μπαίνουν και απο πλευράς θεσμών. Ο κ. Τσίπρας στην παρέμβαση του στο υπουργικό συμβούλιο, επίσης, αναφέρθηκε στις κόκκινες γραμμές.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο περίγραμμα του πολυνομοσχεδίου με έμμεσο τρόπο, αναλύοντας την κατάσταση ανά θεματικές, σκιαγραφώντας στην ουσία το πολυνομοσχέδιο.

Σε ερώτηση γιατί το επίμαχο πολυνομοσχέδιο δεν συζητήθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αυτό δεν έγινε για δύο λόγους: πρώτον, επειδή θεωρήθηκε ότι δεν εχει νόημα, όταν οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και δεύτερον, επειδή θα ήταν χρήσιμο να επιβεβαιωθεί η βούληση από την άλλη πλευρά για λύση, στο νέο κύκλο των διαπραγματεύσεων που έχει ξεκινήσει και εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.