Άκουγαν ασύρματο της ΕΛ.ΑΣ., αναρριχούνταν σε σωληνώσεις και ξάφριζαν σπίτια

φωτο αρχείου

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που μπούκαρε σε σπίτια σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και τα ξάφριζε, έβαλε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποιούσαν τακτικές τύπου «spider man», καθώς αναρριχούνταν σε μπαλκόνια μέσω σωληνώσεων με τη λεία τους να ξεπερνά τις 64.000 ευρώ.

Τα έξι μέλη της σπείρας συνελήφθησαν μετά από τις έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 34, 26, 30, 23, 22 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση», «Διακεκριμένες κλοπές, τελεσθείσες και σε απόπειρα» και «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας, τελούμενη κατά συναυτουργία και κατά συρροή».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι έξι συλληφθέντες τουλάχιστον από τα τέλη Απριλίου 2024 έως και την 12-06-2024, εντάχθηκαν σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα και προέβησαν, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, σε 18 διαρρήξεις οικιών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και σε μία 1 κλοπή κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, που έλαβαν χώρα στις περιοχές της Καλαμαριάς, Πυλαίας, Πεύκων, Καλοχωρίου, Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Περαίας και Ανάληψης με την λεία τους να ξεπερνά τα 64.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παράνομης δράσης χρησιμοποιούσαν μισθωμένα οχήματα και αφού εντόπιζαν οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τα παραβίαζαν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, αναρριχούνταν σε μπαλκόνια μέσω σωληνώσεων.

Πρωινές ώρες χθες (12-06-2024), στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, Δίωξης Εκβιαστών και Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στις περιοχές του Ευόσμου, Νικόπολης, Καλαμαριάς και Κορδελιού, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι, ενώ κατασχέθηκαν:

τα χρηματικά ποσά των 2.395 ευρώ και 10 λιρών Αγγλίας,
διάφορα κοσμήματα και ρολόγια, των οποίων οι νόμιμοι κάτοχοι αναζητούνται,
2 κινητά τηλέφωνα,
1 φορητός πομποδέκτης με βάση φόρτισης, συντονισμένος στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας,
διαρρηκτικά εργαλεία και ρούχα που έφεραν οι δράστες κατά την διάπραξη των αδικημάτων και
τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία ενοικιάσεων.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.