Αλ. Τσίπρας: Το χρέος καθίσταται βιώσιμο

«Μέσα στο 2018 ο λαός θα δει τα θετικά»

Για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup όσον αφορά στο χρέος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι: “Η 21η Ιούνη 2018 μένει στην Ιστορία”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα κέρδη που βλέπει η κυβέρνηση από τη συμφωνία και έστειλε διπλό μήνυμα εκτιμώντας ότι η συμφωνία είναι πάνω από τις προσδοκίες των αγορών, αλλά και αντάξια των θυσιών του λαού.

Έκανε λόγο για μία νέα σελίδα για τη χώρα, τονίζοντας ότι αυτό δε σημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το “συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας”, εγκαταλείπει όμως τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων και άρα η κυβέρνηση θα έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιλέγει τα μέσα για την υλοποίηση των στόχων.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι “γρήγορα ο λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές” και μέσα στο 2018, αλλα και τα επόμενα χρόνια με το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται.

Ο κ.Τσίπρας εγκωμίασε το ρόλο του κ.Παυλόπουλου και προσωπικά και θεσμικά όσον αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ εγκωμίασε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντά: “Αυτό επεβαλλε η συγκυρία αλλά η ιστορία του τόπου”.

Ενημέρωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για την απόφαση του χθεσινού Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο. Η 21η Ιουνίου 2018 μένει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για την Ευρώπη, ανοίγει μια νέα σελίδα για τη χώρα. Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για την απόφαση του χθεσινού Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Gepostet von Alexis Tsipras am Freitag, 22. Juni 2018

Ο πρωθυπουργός, θα πραγματοποιήσει ομιλία στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων στις 19:30, στο Αίθριο του Ζαππείου.

Πρ. Παυλόπουλος: Ζήσαμε κρίσιμες συγκυρίες
«Έκανα αυτό που θα έκανε o καθένας στη θέση μου» ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας στον Πρωθυπουργό που τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στις προσπάθειες της χώρας.

«Προς όσους έχουν διατυπώσει αμφιβολίες, ο ρυθμιστικός ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι στατικός, προσαρμόζεται κατά ανάγκη στις συγκυρίες. Και ζήσαμε κρίσιμες συγκυρίες» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφέρθηκε παράλληλα στο δημοψήφισμα του 2015 τονίζοντας ότι «η απόφαση για την παραμονή στην ευρωπαϊκή μας πορεία ήταν απόφαση της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» κάτι που – όπως σημείωσε – «αποδείχτηκε στην πορεία».

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup ο κ. Παυλόπουλος στάθηκε σε δύο σημεία: Πρώτον, όπως σημείωσε, το Eurogroup είπε ότι η Eλλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα με μια οικονομία ισχυρή που στηρίχθηκε στις οικονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Υπάρχει όμως και μια δεύτερη αναφορά, αυτή του προέδρου της Κομισιόν, που είναι μια δήλωση εξαιρετικά υπεύθυνη και συγκινησιακά φορτισμένη γιατί προέρχεται από έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας και η οποία αποτίνει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για τις αντοχές και την προσήλωσή του στην Ευρώπη» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Αυτές οι θυσίες» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, «δεν οφείλονται μόνο σε λάθη δικά μας, αλλά και σε λάθη που έγιναν λόγω του περιεχομένου των προγράμματος, όπως διαμορφώθηκε από εκείνους που τα διαμόρφωσαν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.