Αναβάθμιση αεροσκαφών Ρ-3Β του Π.Ν. από τη Lockheed Martin

Πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B του Πολεμικού Ναυτικού διενεργούν το Π.Ν., η Lockheed Martin και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Στις 13 Ιουλίου το πρώτο από τα δύο αεροσκάφη P-3B Orion μεταστάθμευσε επιτυχώς από την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα.

Τον Φεβρουάριο του 2016 το Αμερικάνικο Ναυτικό ανέθεσε στην Lockheed Martin Aeronautics μια αρχική σύμβαση με ένα σταθερό και μη υπερβάσιμο κόστος ύψους 141.9 δολαρίων ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών P-3Β.

Η σύμβαση προβλέπει την επανενεργοποίηση ενός αεροσκάφους P-3B και την προμήθεια του τακτικού επιχειρησιακού λογισμικού και του εξοπλισμού για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τεσσάρων ακόμη αεροσκαφών P-3B για το Πολεμικό Ναυτικό.

Τα εργοσύνολα (Kits) του Προγράμματος Δομικού Εκσυγχρονισμού (MLU) θα προσδώσουν μια επέκταση του χρόνου ζωής κατά 15.000 ώρες πτήσης. Επιπλέον, η σύμβαση προβλέπει στην εργοστασιακή συντήρηση, ένα ελληνικό ολοκληρωμένο τακτικό σύστημα αποστολών και διοίκησης, νέα ηλεκτρονικά συστήματα και άλλο βοηθητικό εξοπλισμό και υπηρεσίες.

«Η επιλογή των P-3B και η αναβάθμισή τους είναι η πλέον συμφέρουσα για τη χώρα. Με κριτήριο την ικανοποίηση των επιχειρησιακών απαιτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, τα P-3 με το πρόγραμμα MLU προσέφεραν μέσω της διακρατικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδος την βέλτιστη σχέση ‘κόστους-αποτελεσματικότητας’», δήλωσε ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.