Αντιδράσεις για την απόλυση φοιτητή από καφετέρια – Γιατί η ΕΛΜΕ την χαρακτηρίζει εκδικητική

Η απόλυση του φοιτητή από την καφετέρια που εργαζόταν στο Κουμ Καπί στα Χανιά, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις. Συνάδελφοι και φίλοι μιλούν για μια απόφαση στοχευμένη και εκδικητική…

Η απόλυση του εργαζόμενου φοιτητή, δεν είναι τυχαία, αναφέρει η ΕΛΜΕ Χανίων σε ανακοίνωσή της, ζητώντας να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του. «Καταδικάζουμε την εκδικητική απόλυση εργαζόμενου-φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, από καφετέρια στο Κουμ Καπί. Η απόλυση έγινε μια ημέρα μετά την παρέμβαση του σωματείου Επισιτισμού στον χώρο δουλειάς, για να δηλώνεται ο εργαζόμενος για τις πραγματικές ώρες που εργάζεται», αναφέρει και η ΕΛΜΕ Χανίων σε ανακοίνωσή της.

Στη σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε το neakriti.gr, αναφέρονται τα εξής: «Η απόλυση δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για εργαζόμενο-φοιτητή που είχε συνδικαλιστική δράση και κρατούσε μαχητική στάση στον χώρο εργασίας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Η επιχείρηση αυτή απέλυσε τον συνάδελφο γιατί τόλμησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα.

Θέλει προσωπικό που να μην αντιδράει, να μη μιλάει, να μην απεργεί! Αντίθετα θέλει εργαζόμενους που να ανέχονται την πίεση και την εντατικοποίηση της εργασίας αδιαμαρτύρητα για να βγάζει η εταιρεία το μέγιστο δυνατό κέρδος, με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων που νομοθέτησαν ένα αντεργατικό πλαίσιο.

Η απόλυση του συναδέλφου είναι εκδικητική! Στόχο έχει να τρομοκρατήσει όποιον σκέφτεται να αντιδράσει! Δε θα περάσει! Κάτω τα χέρια από όποιον συνάδελφο διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας! Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να επικρατεί σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να βλέπουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα να σφαγιάζονται είναι βαθιά γελασμένοι. Οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στον γύψο.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη καθώς με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο αποκαλύπτεται το μέλλον που έχουν ετοιμάσει για την νέα γενιά που δουλεύει ταυτόχρονα με τις σπουδές για να ανταπεξέλθει στα έξοδα για την κατά τα άλλα “δημόσια” και “δωρεάν” Παιδεία. Εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου και του ΕΛΜΕΠΑ, αναγκάζονται να δουλέψουν στον κλάδο του Επισιτισμού για να μπορούν να μείνουν στην Πόλη μας και να σπουδάσουν.

Οι εργαζόμενοι αυτοί χρησιμοποιούνται από την εργοδοσία για να χτυπηθούν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Αποτελεί πρόκληση να απολύεται εργαζόμενος-φοιτητής στην Πόλη μας μια μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Να ανακληθεί η απόλυση και να επιστρέψει άμεσα ο συνάδελφος στη δουλειά!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.