Από θαύμα σώθηκε ο αστυνομικός φρουρός

Τους δράστες που πέταξαν μολότοφ κατά του αστυνομικού φρουρού έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα Χριστοδουλέα, φαίνεται να έχουν «πιάσει» οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί, μάλιστα, της Αντιτρομοκρατικής που ερευνούν την υπόθεση της επίθεσης κατά του αστυνομικού φρουρού έχουν κάνει φύλλο και φτερό το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τώρα ξεσκονίζουν και το βιντεοληπτικό υλικό από τα γύρω στενά (και όχι μόνο) για να εντοπίσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν και να φτάσουν στη σύλληψή τους.

Άλλωστε, το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήταν ένα: Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν.




Ο στόχος των δραστών ήταν ο αστυνομικός φρουρός
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, πάντως, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο αστυνομικός φρουρός της οικίας της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο Action, «ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας ή της προέδρου», τόνισε η κυρία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού (…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλά ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα».

«Ο συνάδελφος βρέθηκε μέσα στο όχημα και προφανώς οι άνθρωποι αυτοί του επιτέθηκαν όταν βρέθηκε μέσα στο όχημα. Σταμάτησαν δίπλα του ακριβώς, εκσφενδονίζοντας ουσιαστικά μια μια μολότοφ σε βάρος του για να κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα τον άνθρωπο αυτό. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού», περιέγραψε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ..

Όπως είπε, ο αστυνομικός «νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Ενημερωθήκαμε ότι τα εγκαύματά του μπορεί να είναι και δευτέρου βαθμού, γι΄ αυτό έγινε η εισαγωγή του συναδέλφου στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, Παραμένει εκεί και νοσηλεύεται».

Πώς έγινε η επίθεση στου Παπάγου
Με την υπόθεση ασχολείται ήδη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και έχει στη διάθεσή της μια πρώτη περιγραφή από τον αστυνομικό για το πώς έγινε η επίθεση εναντίον του.

Συγκεκριμένα οι δράστες πέρασαν έξω από το στενό που είναι το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, σταμάτησαν δίπλα ακριβώς στο περιπολικό και από το ανοιχτό παράθυρο πέταξαν μέσα στο όχημα τις μολότοφ, με τον αστυνομικό να τις δέχεται στο σώμα και στο πρόσωπο και να προσπαθεί όπως- όπως να απεγκλωβιστεί από το περιπολικό.

Στο σημείο επικράτησε πανικός με τον αστυνομικό τραυματισμένο να προσπαθεί να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική, αλλά και το Κέντρο επιχειρήσεων, ενώ υπήρχε και άμεσος κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς ακόμα και στην πολυκατοικία Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο 401 όπου και παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.