Απόσυρση της τροπολογίας για το ΕΚΑΒ ζητεί η ΠΟΕΔΗΝ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Την απόσυρση της τροπολογίας «που καταργεί το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΚΑΒ με την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών για τις επίγειες και εναέριες διακομιδές» ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «άκρως αντισυνταγματική διάταξη» καθ’ ότι, όπως επισημαίνει, ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας προστατεύεται από το σύνταγμα της χώρας.

«Η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της παπούτσια το σύνταγμα της χώρας» υποστηρίζει, προσθέτοντας πως αντί το υπουργείο Υγείας να ανανεώσει το στόλο του ΕΚΑΒ και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό «ξεπουλάει την προνοσοκομειακή φροντίδα».

«Δεν θα επιτρέψουμε τη συνταγματική εκτροπή της κυβέρνησης. Θα αναλάβουμε κάθε πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.