ΑΣΟΕΕ: Νέες φωτογραφίες από το επεισόδιο με τον αστυνομικό

Νέες εικόνες από το επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ όπου, όπως επιβεβαίωσε και η ΕΛ.ΑΣ., ένας αστυνομικός εισήλθε στο προαύλιο χώρο και έβγαλε το επιχειρησιακό του όπλο κυκλοφορούν στα social media.

Στις νέες φωτογραφίες, φαίνεται πως ένας νεαρός άνδρας κρατά όπλο και το στρέφει προς την πλευρά μιας ομάδας ατόμων.

Με ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών επιβεβαιώνει ότι αστυνομικός τράβηξε όπλο μέσα στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, όπως είχαν νωρίτερα καταγγείλαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και οι φοιτητικές παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ και ΕΑΑΚ-ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ εκτός υπήρεσίας, βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ και μετά από επίθεση που δέχτηκε «προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

Πρόκειται για τον ίδιο αστυνομικό που τραυματίστηκε ελαφρά, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην πύλη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο. Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών. Η Αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες. Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει», ανέφερε -μεταξύ άλλων- η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία της.

Γιάννης Ραγκούσης: Ήταν νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός αυτός που απείλησε με όπλο φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ;

Σε δήλωση του με αφορμή το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

Ήταν νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός αυτός που απείλησε με όπλο φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ;
Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έχει στελεχώσει τη μάχιμη ομάδα ΔΙΑΣ με 1500 ελάχιστα εκπαιδευμένους ειδικούς φρουρούς που αναξιοκρατικά προσέλαβε μετά τις εκλογές. Μάλιστα ένας από αυτούς τις προάλλες έχασε το υπηρεσιακό του όπλο, αφού πρώτα αυτό εκπυρσοκρότησε, έπειτα από συμπλοκή με μπράβους της νύχτας.
Σήμερα, φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο κατήγγειλαν πως άντρας με όπλο στο χέρι τους απειλούσε και τους σημάδευε. Το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα.
Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Ήταν αστυνομικός ο άνδρας αυτός;
Ήταν εν υπηρεσία, ήταν εκτός υπηρεσίας;
Ήταν μήπως ένας από τους ειδικούς φρουρούς που με ελάχιστη εκπαίδευση έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ;
Σε κάθε περίπτωση τους καθιστούμε υπευθύνους για οτιδήποτε ο μη γένοιτο τραγικό συμβεί και τους ζητάμε άμεσα να αλλάξουν πορεία, άμεσα να αλλάξουν πολιτική.

Πηγή: cnn.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.