Bουλή: Θετική στάση των φορέων στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το Brexit

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τη θετική γνώμη τους για τις διατάξεις του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση» εξέφρασαν οι ενδιαφερόμενοι φορείς, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του ν/σ από τις επιτροπές Εξωτερικών και Οικονομικών της Βουλής.

Όπως επισήμανεο διευθυντής του Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Μιχάλης Μητσόπουλος το νομοσχέδιο δημιουργεί ένα δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση άτακτου Brexit.0

Η πρόεδρος του δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, σημείωσε από την πλευρά της ότι η διάταξη του νομοσχεδίου για τον χρηματοπιστωτικό τομέα έχει ήδη ψηφιστεί και σε άλλα κράτη-μέλη, ενώ η πρόεδρος του Ελληνο-Βρετανικού Επιμελητηρίου, Άννα Καλλιάνη, τάχθηκε υπέρ μίας μεταβατικής περιόδου για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Ο διευθυντής προσωπικού της ΑΑΔΕ, Αθανάσιος Μάρας, μίλησε για τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται στα τελωνεία από την αύξηση των εργασιών τους, γεγονός που αντιμετωπίζεται με τη σχετική πρόβλεψη του νομοσχεδίου, τονίζοντας παράλληλα ότι υπήρχε θέμα υποστελέχωσης και πριν το θέμα του Brexit.

Ο επιστημονικός σύμβουλος της ΓΣΕΒΕΕ, Λεωνίδας Βατικιώτης, αναφέρθηκε στο σημαντικό ποσοστό αφίξεων Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα και την ανάγκη να μην επηρεαστούν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.