Χανιά: Πυροβολισμοί στον ΟΚΑΝΑ μετά από εισβολή ενόπλου

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία των Χανίων, καθώς ένοπλος άνδρας εισέβαλε το πρωί στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα και αρνείται να βγει, αν δεν του ανανεώσουν την άδεια για το περίπτερο που διατηρεί στο Ενετικό Λιμάνι.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, πρόκειται για 45χρονο πατέρα πέντε παιδιών, ο οποίος συμμετέχει σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Η χανιώτικη εφημερίδα γράφει στην ιστοσελίδα της ότι όταν ο άνδρας αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας, πυροβόλησε τρεις ή τέσσερις φορές.

Το ίδιο μέσο ενημέρωσης μεταδίδει ότι τρεις από τους υπαλλήλους μπήκαν σε ένα δωμάτιο και παραμένουν κλειδωμένοι σε αυτό, ενώ τους υπόλοιπους τούς άφησε να φύγουν.

Στο σημείο έχουν κληθεί συγγενείς του, προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί, ενώ έφθασαν και αστυνομικοί ειδικά εκπαιδευμένοι για επιχειρήσεις ομηρίας.

Έξω από τον ΟΚΑΝΑ έφθασε λίγο μετά τις 10:00 και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο δράστης έχει ενημερωθεί πως η άδεια για το περίπτερο έχει λήξει εδώ και 10 χρόνια. Επίσης, ενημέρωσε ότι του έχει ζητηθεί να αναζητήσει άλλο χώρο, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η επαγγελματική του δραστηριότητα.

Κατά τον κ. Βάμβουκα, ο 45χρονος δεν είχε συμμορφωθεί και συνέχισε να λειτουργεί το περίπτερο. «Προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να παραδοθεί ο δράστης, απέστειλα έγγραφο με το οποίο συνεχίζεται η λειτουργία του περιπτέρου έως το καλοκαίρι, προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.