Χαρδαλιάς: Η κατάσταση δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό

Για «σημαντική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων ασθενών, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό» μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Τόνισε δε εκ νέου πως «το ζήτημα δεν είναι να μιλάμε συνεχώς για μέτρα, ειδικά για νέα μέτρα, αλλά να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί».

Θα ζούμε με τον ιό, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «έχουμε κερδίσει χρόνο, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται, είναι καθημερινός, δύσκολος».

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από χώρες ανάλογου πληθυσμιακού μεγέθους, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, με βάση τα στοιχεία έως και την περασμένη Κυριακή, ενεργά στην Ελλάδα είναι τώρα 5.379 κρούσματα. Άλλοι 9.793 ασθενείς ανάρρωσαν κατ’ οίκον, ενώ 1.893 πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο.

Για την εικόνα στα σχολεία, ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή έχει ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων πανελλαδικά, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 113 σχολεία πανελλαδικά. Όπως είπε, 93 από αυτά τα 123 σχολεία βρίσκονται στην Αττική.

Σχετικά με τον τον δήμο Ευρώτα Λακωνίας, έκανε γνωστό πως στα πρώτα 805 δείγματα που έχουν εξεταστεί σε αλλοδαπούς, και όχι μόνο, εργάτες γης, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.