Χαρίτσης για ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις

«Ολιγωρία που στοιχίζει ακριβά στην εξωτερική πολιτική» καταλογίζει στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας την «να διεκδικήσει επιτέλους από την Ευρώπη όχι χλιαρές ανακοινώσεις αλλά μια αποφασιστική παρέμβαση» έναντι της Τουρκίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε για πρώτη φορά στην Συνοδό Κορυφής τον Ιούνιο του 2019 να συμπεριληφθεί στο κείμενο της απόφασης η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία σε περίπτωση παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου», υπογράμμισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», υπενθυμίζοντας ότι «ζητήσαμε κατ’ επανάληψη από την κυβέρνηση να ζητήσει την ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις», όπως για «το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, τις ανακοινώσεις για εξορύξεις νοτίως της Κρήτης, την κατάφωρη παραβίαση της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και την εργαλειοποίηση των προσφύγων στον Έβρο».

«Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διπλωματικές ενέργειες για την επιβολή κυρώσεων, επέλεξε τη ρητορεία περί απομονωμένης Τουρκίας που βρίσκεται στο περιθώριο των εξελίξεων», με αποτέλεσμα, «να βλέπουμε τώρα την αναβάθμιση τουρκικής επιθετικότητας, με αποκορύφωνα την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την «κατόπιν εορτής τριμερή μυστική συνάντηση, που αποκαλύφθηκε από τον Τούρκο ΥΠΕΞ, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας» ο κ. Χαρίτσης σχολίασε πως «δείχνει ότι η Τουρκία μόνο απομονωμένη δεν είναι και ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις».

«Ζητήσαμε επίσημη ενημέρωση προς την αντιπολίτευση για το τι έχει διαμειφθεί στη μυστική αυτή συνάντηση» δήλωσε, τονίζοντας ότι «σε δυο μέρες έχουμε μια Σύνοδο Κορυφής όπου περιμένουμε η κυβέρνηση να διεκδικήσει επιτέλους από την Ευρώπη όχι χλιαρές ανακοινώσεις αλλά μια αποφασιστική παρέμβαση».

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «οι παλινωδίες και οι αλλοπρόσαλλες λογικές της κυβέρνησης, δημιουργούν προβλήματα και στην οικονομία και στην προστασία της δημόσιας υγείας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.