«Δεν έγιναν αιματολογικές εξετάσεις στην 24χρονη λόγω άγνοιας των αρχών»

Για έλλειψη εξειδίκευσης και άγνοια των Αρχών σε ό,τι αφορά τα μοντέρνα αδικήματα έκανε σήμερα λόγο ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ένας εκ των νομικών παραστατών στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με όσα ακούγονται για τις καθυστερήσεις στις τοξικολογικές εξετάσεις που είναι καθοριστικής σημασίας για αδικήματα όπως ο βιασμός με χρήση χαπιού, ο δικηγόρος ανέφερε τα εξής: «Δεν ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί… εκεί ευθύνεται η μη εξειδίκευση και η άγνοια των αρχών σε αυτού του είδους τα μοντέρνα αδικήματα».

«Πρέπει άμεσα να κυνηγούμε τον χρόνο αλλιώς τελειώσαμε… Το χάσαμε το αίμα πάει» σημείωσε ο κ. Διαλυνάς, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «συνήθως οι τοξικολογικές ουσίες στα ούρα, το αργότερο σε μια εβδομάδα μας δίνουν αποτελέσματα» και επομένως «αυτές μπορεί να δρέψουν καρπούς».

Ο κ. Διαλυνάς εξέφρασε απορία για το γεγονός ότι μέρος των ούρων μπορεί να έχει αποσταλεί σε εργαστήριο στη Βέρνη, όπως ακούστηκε «από σοβαρές πηγές». «Υπάρχει το τοξικολογικό εργαστήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και η Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας. Δεν καταλαβαίνω, πώς φεύγει δείγμα ούρων να εξεταστεί σε ένα εργαστήριο; Τι είναι ιδιωτικό;» σημείωσε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι «το 2020 ο ίδιος ο προϊστάμενος του τοξικολογικού εργαστηρίου είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι έχουν προμηθευτεί ένα τέλειο μοντέρνο μηχάνημα με το οποίο εντοπίζεται το χάπι βιασμού από την τρίχα».

Αναφορικά με μία άλλη κοπέλα που έρθει σε επαφή μαζί του καταγγελοντας πανομοιότυπη σχεδόν ιστορία με εκείνη της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που όμως έλαβε χώρα πριν 2 χρόνια, ο νομικός επισήμανε ότι παραμένει άγνωστο πώς θα κινηθεί ακόμη νομικά, αφού «ακόμα υποφέρει και χρειάζεται στήριξη», καθώς η τραυματική εμπειρία της προκάλεσε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
Ο κ. Διαλυνάς ανέφερε ότι την Δευτέρα ή την Τρίτη θα καταθέσει στις Αρχές τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με το διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών. «Πριν από δύο μέρες ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρηστοφίδης είπε ότι ήρθαν στα χέρια του στοιχεία ότι συμμετέχουν Κύπριοι επιχειρηματίες και έρχονται κοπέλες από την Κύπρο για πάρτι κλπ. και ήδη έχει διαταχθεί έρευνα από τον Γεν. Εισαγγελέα της Κύπρου» σημείωσε ο δικηγόρος.

Όσον αφορά τα στοιχεία που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, είναι πολύ συγκεκριμένα. «Πριν δύο μέρες ήρθαν σ’ εμένα συγκεκριμένες έγγραφες πληροφορίες. Το κύκλωμα αποτελείται από τρεις υποομάδες. Κάθε ομάδα έχει αρχηγό που κατανονομάζεται, όπως κατονομάζεται και ο τρόπος δράσης, οι χώροι όπου γίνονται η αλίευση των κοριτσιών και ο γεωγραφικός χώρος που κινούνται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διαλυνάς, ενώ ερωτηθείς αν κάποιο από αυτά τα ονόματα είναι γνωστό από την υπόθεση της 24χρονης απάντησε πως «δεν αναφέρονται ονόματα των 3-4 καταγγελόμενων (για τον βιασμό) αλλα κάποιων άλλων».

Αναζητούν τα ηλεκτρονικά ίχνη

Κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, usb και τάμπλετ κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια παράλληλων ερευνών που διεξήγαγαν αιφνιδιαστικά χθες το πρωί στα τρία σπίτια των εμπλεκόμενων προσώπων -στο κέντρο και στα νότια προάστια της Αθήνας- στην υπόθεση του βιασμού, στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή των Κωνσταντίνου Περογιαννάκη, Ευαγόρα και Βασίλη Λεβέντη και Βασίλη Τράφαλη.

Με ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να έχουν απωλεσθεί σημαντικά στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη «βραχυμνήμη» των ηλεκτρονικών συσκευών, εντούτοις οι δικαστικοί λειτουργοί συλλέγουν ώρα με την ώρα όλα τα αποδεικτικά, με βάση τα οποία θα στοιχειοθετήσουν το κατηγορητήριο ή και θα το μεταβάλλουν, κατά τη διερεύνηση των συνθηκών του αποτρόπαιου περιστατικού, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Επιχειρώντας να «φωτίσει» άλλη μια φορά τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς, σε συμπληρωματική κατάθεση διάρκειας περίπου δύο ωρών προχώρησε χθες η 24χρονη, Γεωργία Μπίκα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, παρουσία -αυτή τη φορά- και ψυχολόγου.

Νωρίτερα χθες, η 24χρονη κοπέλα μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για να καταθέσει αναφορικά με το συνήγορο υπεράσπισης του φερόμενου ως δράστη, Θεόφιλο Αλεξόπουλο, καθώς -όπως η ίδια υποστηρίζει- της επιτέθηκε φραστικά, με σκοπό να την ωθήσει να σιωπήσει κατά την κατάθεσή της, για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.