Δεν έγινε δεκτό το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 8-5 το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους δικαστές της μειοψηφίας που ψήφισαν υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης περιλαμβανόταν και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου.

Ωστόσο όπως ανέφερε η πρόεδρος «η πλειοψηφία έκρινε ότι δεν υφίσταται σημαντικό δημόσιο συμφέρον, αλλά και πως το κατηγορητήριο είναι περιορισμένο σε σχέση με τη μεγάλη υπόθεση».

Από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα, αναφέροντας: «Στην προκειμένη περίπτωση δεν βρίσκω λόγους για τους οποίους να μη συναινέσω. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου και όχι μόνο. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η δίκη δεν περικλείει δημόσιο συμφέρον. Ορισμένα τεχνικά θέματα και το εάν θα υπάρχει ολική ή μερική κάλυψη αν το δικαστήριο,το αποφασίσει θα τα δούμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.