ΔΗΜΑΡ: Ανοικτός εκβιασμός της Εκκλησίας στο πολιτικό σύστημα

Για εξωθεσμική πίεση της Εκκλησίας προς το πολιτικό σύστημα για κορυφαία ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ, αναφορικά με τις αντιδράσεις της σχετικά με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου.

«Η ηγεσία της Εκκλησίας δυστυχώς μπαίνει μπροστά σε ζητήματα δημοκρατικών ρυθμίσεων της Βουλής των Ελλήνων. Μετά τις περιπέτειες στην εκπαίδευση με το μάθημα των θρησκευτικών έχουμε νέα ωμή παρέμβαση, αυτή την φορά στην υπόθεση της ταυτότητας φύλου με ανοιχτό εκβιασμό προς το πολιτικό σύστημα», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «οι πληροφορίες για τα εμπόδια στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Άγιο Όρος, η “Ιερά εξέταση” προς τον Γιάννη Ραγκούση, ο διαιρετικός λόγος των επικεφαλής της εκκλησίας συνιστούν μια πραγματικά ακραία συντηρητική επίθεση στα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα».

Το κόμμα τονίζει ότι «σταθερά παραμένει στην κατεύθυνση του διαχωρισμού των σχέσεων εκκλησίας – κράτους ώστε να μην παράγονται τέτοιου είδους προβλήματα».

«Καλούμε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει, τα δημοκρατικά κόμματα να μην επιτρέψουν να θυμίζει η χώρα μας Τεχεράνη και τον προοδευτικό κόσμο να αντιταχθεί στον σκοταδισμό», καταλήγει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.