Δήμαρχος ζητάει την κατάργηση εξεδρών επισήμων στις παρελάσεις επικαλούμενος πρόταση Μητσοτάκη

Επικαλούμενος μία πρόταση – ερώτηση που είχε καταθέσει το 2013 στη Βουλή ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με ανοικτή επιστολή του στον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ζητά την κατάργηση των εξεδρών των επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις. Προτείνει μάλιστα να παρθεί απόφαση ενόψει της μαθητικής παρέλασης την 28η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το inkomotini.news την επιστολή του την κοινοποιεί μεταξύ άλλων και στον οικείο μητροπολίτη, στους βουλευτές Έβρου, στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, στις τοπικές στρατιωτικές και δικαστικές αρχές, και στα σωματεία αποστράτων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δίπλα και όχι ψηλότερα»
«Τον Μάρτιο του 2013, ο τότε Βουλευτής και σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε πρόταση και ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, αν προτίθεται να καταργήσει τις εξέδρες επισήμων από τις μαθητικές παρελάσεις. Θεωρώντας ότι στις μαθητικές παρελάσεις, οι επίσημοι και οι τιμώμενοι είναι οι ήρωες που αγωνίστηκαν και έπεσαν για την ελευθερία και τα ιδανικά της πατρίδας μας, με την παρούσα, σας προτείνω να αποφασίσετε ως αρμόδια αρχή την κατάργηση των εξεδρών των επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις, αρχής γενομένης από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019.

Η υψομετρική διαφορά δεν καθορίζει τους άξιους και ικανούς να υπηρετούν τον τόπο και τους πολίτες. Η κοινωνική αξιοπρέπεια επιβάλλει να βρισκόμαστε δίπλα τους και όχι μακριά τους.

Όλοι εμείς οι θεσμικοί εκπρόσωποι, δεν έχουμε την ανάγκη μιας εξέδρας για να επιβεβαιωθεί ο ρόλος, η αξία και η ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία. Στο άμεσο προσεχές διάστημα, θα προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για την κατάργηση της εξέδρας και στην παρέλαση της 14ης Μαΐου, ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης. Η δεύτερη τομή που σας προτείνω, είναι να προσδιοριστεί και οριοθετηθεί σταθερός ειδικός χώρος όπου θα τοποθετηθούν καρέκλες για χρήση από ΑμεΑ, κυοφορούσες, και άτομα με κινητικά προβλήματα. Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας, παραμένω στη διάθεσή σας.

Με τιμή, Γιάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης».