Δημοσκόπηση: Αρνητική γνώμη στο 67% των πολιτών για τη διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση

Immobilized cars on Attiki Odos due to snowfall caused by the cold front `Elpida`, Attika on January 24, 2022. / Ακινητοποιημένα οχήματα στην Αττική Οδό λόγω χιονόπτωσης που προκάλεσε το ψυχρό μέτωπο `Ελπίδα`, Αττική, 24 Ιανουαρίου 2022.

Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίδα από την κυβέρνηση και δυσπιστία ως προς την επόμενη ημέρα και την απόφαση για αποζημίωση 2.000 ευρώ σε όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Η ταλαιπωρία που βίωσαν, και συνεχίζουν να βιώνουν στις περιοχές όπου δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και δεν έχει γίνει αποχιονισμός, φαίνεται πως κάνει ακόμα χειρότερη την άποψη των πολιτών για την κυβέρνηση. Σε δημοσκόπηση της Abacus για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, το 67% των πολιτών δήλωσε πως έχει αρνητική γνώμη για τη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίδα, ενώ ένα 41% επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τους εγκλωβισμούς στην Αττική Οδό. Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται δύσπιστη ως προς την εξαγγελία για αποζημίωση 2.000 ευρώ σε όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, ενώ συνολικά η άποψη της κοινής γνώμης κατά πλειοψηφία είναι πως οι παθογένειες του κρατικού μηχανισμού οφείλονται στη δομή του.

Στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για τους εγκλωβισμούς και το χάος που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό, το 52% απάντησε η εταιρεία, το 41% η κυβέρνηση και ένα 7% επιρρίπτει την ευθύνη στους πολίτες.

Αναφορικά με τη διαχείριση των έκτακτων καιρικών φαινομένων και των εγκλωβισμών από την κυβέρνηση, το 67% δήλωσε πως έχει αρνητική γνώμη, ένα 25% δεν την αξιολογεί ούτε θετικά, ούτε αρνητικά ενώ ένα 8% την αξιολόγησε θετικά.

Σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού, ένα 80% θεωρεί ότι ευθύνεται η δομή που υπάρχει, το 19% πιστεύει ότι φταίνε τα πρόσωπα που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης ενώ το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Όσο για την απόφαση να δοθεί αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ σε όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, το 42% τη θεωρεί επικοινωνιακή, το 29% τη θεωρεί δίκαιη και το 21% τη θεωρεί παλαιοκομματική. Ένα 7% θεωρεί πως δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω ενώ το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.