Δολοφονία βιολόγου: «Είμαι ηδονοβλεψίας» ανέφερε ο δράστης

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 27χρονου, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ίτον. Σύμφωνα με το flashnews.gr ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να έκλεισε την αναπνοή της Αμερικανίδας βιολόγου και αφού την σκότωσε, την έβαλε στο αγροτικό του και τη μετέφερε σε άλλο σημείο.

Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο άνδρας ομολόγησε προφορικά, παραδέχτηκε ότι είναι ηδονοβλεψίας και είπε ότι στη θέα της βιολόγου ηδονίστηκε. Επιβεβαιώνεται πάντως το σενάριο των αστυνομικών ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν σεξουαλικό. Ο 27χρονος φέρεται να διαθέτει περιουσία στην περιοχή της σπηλιάς στο Ξαμουδοχώρι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας είδε τη Σούζαν Ίτον στο δρόμο και τη χτύπησε με το αυτοκίνητο. Πάντως, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αστυνομία προσήχθη και δεύτερο άτομο για την υπόθεση. Ο 27χρονος εντοπίστηκε χάρη στα ίχνη που άφησε το αυτοκίνητό του, με το οποίο μετέφερε τη σορό της νεκρής Αμερικανίδας βιολόγου, τον θάνατο της οποίας είχε προκαλέσει κλείνοντάς της τις αναπνευστικές οδούς. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποια ευρήματα από τον τόπο όπου έκρυψε το πτώμα της Σούζαν Ίτον, ήταν τα λάθη που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων στην ταυτοποίησή του.

Ο 27χρονος που κατοικεί στο Μάλεμε αλλά κατάγεται από την Κίσαμο ταίριαζε με το προφίλ που είχαν σκιαγραφήσει οι αστυνομικοί και οι κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας επιβεβαίωσαν τις κινήσεις του στην επίμαχη περιοχή, στις 4 Ιουλίου που είχε εξαφανιστεί η 60χρονη. Έτσι, όταν τον ανέκριναν «έσπασε» και ομολόγησε την δολοφονία, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το κίνητρό του.Η Αμερικανίδας βιολόγος, που εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck στην Δρέσδη της Γερμανίας μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της και πατέρα των δυο γιων τους, είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο τούνελ από δυο ερασιτέχνες σπηλαιολόγους στις 9 Ιουλίου, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Οι αστυνομικοί στην Κρήτη είχαν βάλει στόχο να εξιχνιάσουν την υπόθεση της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκαναν έρευνες σε όλη την περιοχή ενώ είχαν προχωρήσει και σε πολλές προσαγωγές υπόπτων, προκειμένου να κάνουν τον δολοφόνο να πιεστεί και να «σπάσει». Μάλιστα, το τηλεφωνικό «αποτύπωμα» που αναζητούσαν, φαίνεται να τους οδήγησε στον 27χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, φαίνεται να ομολόγησε την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στις 4 Ιουλίου.