E.E.: Κατάργηση βίζας με επτά κράτη Καραϊβικής και Ειρηνικού

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος υπέγραψε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες συμφωνίες βραχείας διαμονής και απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (βίζα) με επτά χώρες της Καραϊβικής και του Ειρηνικού.

Πρόκειται για το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τη Δομινίκα, τη Γρενάδα, την Αγία Λουκία, τον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες, το Σαμόα και το Βανουάτου.

Οι πολίτες αυτών των χωρών μπορούν πλέον να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην Ε.Ε. για διαμονή έως 90 ημερών.

Το ίδιο ισχύει, επ’ αμοιβαιότητι, για τους πολίτες της Ε.Ε. που θα ταξιδέψουν στις χώρες αυτές. Κατά την διάρκεια της τελετής, ο Δ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «οι συμφωνίες θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων, των πολιτιστικών ανταλλαγών καθώς και τις διαπροσωπικές επαφές μεταξύ της Ευρώπης, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.