ΕΔΕ για το «ντου» του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

Απόδοση ευθυνών αναζητείται για την αιφνιδιαστική εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο που προκάλεσε ερωτήματα και αντιδράσεις για το επίπεδο ασφαλείας στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων.

Πιο αναλυτικά, το απόγευμα της Παρασκευής περίπου 20 μέλη της αναρχικής ομάδας πέρασαν την κεντρική πύλη της Μεσογείων και κατάφεραν να φτάσουν στην κεντρική είσοδο όπου και πέταξαν φέιγ βολάν, ενώ δεν έγινε καμία προσαγωγή.

Ήδη, ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Καμμένος, από τον Καναδά όπου και βρίσκεται, έχει ζητήσει ταχεία απόδοση ευθυνών, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης διέταξε ΕΔΕ για το πρωτοφανές επεισόδιο.

Όπως φαίνεται από την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, θα αναζητηθούν ευθύνες. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία».

Σε ανακοίνωσή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της ομάδας, ανέφεραν ότι επέλεξαν την ημέρα του Πολυτεχνείου, «μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος» επειδή «ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών)».

«Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα» σχολίασε σχετικά η Νέα Δημοκρατία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.