Εικόνες «Αποκάλυψης» στις Ροβιές της Εύβοιας – «Στάχτη» τα σπίτια και ρεύμα πουθενά

Η φωτιά στην Εύβοια μαίνεται πάνω από 24 ώρες πια και μάλιστα με αμείωτο ρυθμό.

Το newsit.gr και ο Λευτέρης Σουχάιμπ βρίσκονται στο σημείο για να σας μεταδώσουν τις εικόνες, οι οποίες χωρίς καμία δόση υπερβολής, θυμίζουν κινηματογραφική ταινία.

Τα σπίτια έχουν καεί. Ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχει πουθενά. Στον δρόμο δεν κυκλοφορεί κανείς, ενώ τα σπίτια που δεν έχουν καεί, είναι ανοιχτά χωρίς κανένας να βρίσκεται μέσα.

 

Μονάχα στάχτη, σε μια περιοχή που αποτελούσε δημοφιλέστατο τουριστικό προορισμό και μέχρι πριν λίγες ώρες έσφυζε από ζωή, καθώς βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού…

Δείτε τις απίστευτες εικόνες του newsit.gr από τις Ροβιές στην Εύβοια

Φωτιά στην Εύβοια Φωτιά στην Εύβοια Φωτιά στην Εύβοια Φωτιά στην Εύβοια 

Η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα

Το newsit.gr σας είχε ενημερώσει από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, 04.08.2021, πως η φωτιά στις Ροβιές σταμάτησε μόνο… όταν βρήκε θάλασσα.

Και η παρακάτω φωτογραφία δείχνει αυτό ακριβώς. Στη μέση, ο δρόμος. Στα δεξιά, το έδαφος που καίγεται. Στα αριστερά η θάλασσα…

Δείτε την εικόνα

Εν τω μεταξύ οι Ροβιές καίγονται ακόμα…

 

Νέα πύρινα μέτωπα

Οι ενισχυμένες εναέριες δυνάμεις – τέσσερα αεροσκάφη – τρία ελικόπτερα καλούνται να δώσουν τη δική τους μάχη σε τρία βασικά μέτωπα. Από τη στιγμή που η πύρινη λαίλαπα έκαψε χθες τη Σηπιάδα και τα Χρόνια και σήμερα τις Ροβιές στο μεσοδιάστημα δεν έχει απομείνει τίποτα παρά μόνο η θάλασσα. Στο μεταξύ λίγο πριν τις 21:00 -όπως σας ενημέρωσε το newsit.gr- ξέσπασε και νέο μέτωπο στην περιοχή Δάφνη που βρίσκεται κοντά στις Ροβιές.

Δείτε τις εικόνες

Την ίδια ώρα το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει ρίξει το κύριο βάρος στον ορεινό όγκο και στα χωριά που έχουν παραμείνει κυκλωμένα από τις φλόγες. Πιο αναλυτικά, από εδάφους επιχειρούν 128 πυροσβέστες με 38 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Απεγκλωβισμοί

Να σημειωθεί εδώ πως το απόγευμα της Τετάρτης, 04.08.2021, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους και τους τουρίστες να συγκεντρωθούν όλοι στην παραλία. Το χωριό εκκενώθηκε ενώ ο κόσμος απομακρύνθηκε με ferry boat.

 

Πιο συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν 85 άτομα από πέντε σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη. Ακολούθως επιβιβάστηκαν στο οχηματογωγό «Πάραλος», με τελικό προορισμό το λιμάνι Αιδηψού.

αράλληλα λίγο μετά τις 20:30 έγινε γνωστό ότι άλλα πέντε άτομα απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το Λιμενικό Σώμα από παραλία στην περιοχή Ροβιές Ευβοίας. Η μεταφορά των πολιτών έγινε από πλωτό σκάφος αλλά και όχημα του Λιμενικού, ενώ τα πέντε άτομα έχουν ήδη φτάσει σε Αιδηψό και Ήλια Ευβοίας.

Αποστολή στην Εύβοια: Λευτέρης Σουχάιμπ, newsit.gr