Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας από την κακοκαιρία

Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν περίπου 30 καταναλωτές στη δυτική Αττική, ενώ περίπου 75.000 καταναλωτές επηρεάστηκαν πανελλαδικά από τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία το διάστημα από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης από τη θεομηνία, διεκόπη η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Μάνδρας, Μαγούλας, Ελευσίνας, Ν.Περάμου, Μεγάρων, Βιλίων, Οινόης και Ερυθρών.

Μετά από κινητοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ κατέστη δυνατό εντός ολίγων ωρών να απομονωθούν και να παραμείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση, μόνο τα τμήματα του δικτύου που παρουσίασαν εκτεταμένη βλάβη, ήτοι συνολικά περίπου 1.500 καταναλωτές.

Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι εργασίες επείγουσας επισκευής των βλαβών σε όλα τα σημεία που ήταν δυνατή η πρόσβαση, σε στενή συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια Αττικής, την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Δίκτυο- καταστρέφοντας στύλους, προκαλώντας βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσης που ηλεκτροδοτούν χιλιάδες καταναλωτές και πλημμυρίζοντας υποσταθμούς- σε αρκετές άλλες περιοχές, όπως στη Σύμη, Λάρισα, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Παξούς και Κατερίνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.