Ενεργοποίηση ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Συντονισμός και ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών θα είναι ο κεντρικός άξονας των παρεμβάσεων με στόχο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή, με πρωτοβουλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κωνσταντίνου Μπαργιώτα που επισήμανε ότι παρατηρείται πλήρης ευτελισμός της εφαρμογής του νόμου.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παραδέχθηκε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε το 2010 δεν εφαρμόζεται, ξεκαθάρισε όμως ότι το υπουργείο δεν προσανατολίζεται στην τροποποίησή του, αλλά σε παρεμβάσεις που θα έχουν στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς παρατηρούνται αλληλοεπικαλύψεις που καταλήγουν στην μη εφαρμογή των υφιστάμενων διατάξεων.

Είπε ακόμη ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το θέμα θα συζητηθεί και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς πρέπει να υπάρξει ένα σήμα ότι ο πολιτικός κόσμος αναζητεί μέτρα εφαρμοσμένης πολιτικής και ένα σήμα ότι ξεκινούν και πάλι έλεγχοι και αφήνουμε πίσω την περίοδο της πλήρους ασυδοσίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.