Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του κομμωτή Π. Καλλίτση

Ένοχοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση που είχε δεχτεί ο κομμωτής Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγός του τον Ιανουάριο του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους. Τότε, ο κ. Καλλίτσης είχε δεχθεί πυροβολισμούς στο στήθος και τα πόδια, ενώ η σύζυγός του είχε δεχθεί μία σφαίρα στο χέρι.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας «μοίρασε» πολυετείς καθείρξεις στους τρεις κατηγορουμένους στους οποίους δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

«Έκλεισε ένα σπουδαίο κεφάλαιο στη ζωή μου. Νιώθω δικαιωμένος. Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν και πάνω από όλα το Θεό που μου χάρισε τη ζωή» δήλωσε ο Πάνος Καλλίτσης αμέσως μετά την απόφαση.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν ένας αστυνομικός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 42χρονος κρατούμενος των φυλακών.

Οι ποινές

Το δικαστήριο επέβαλε στον 30χρονο αστυνομικό ποινή κάθειρξης 12 ετών, καθώς αποφάνθηκε ότι η συμμετοχή του περιορίστηκε στις πληροφορίες που έδωσε για το ζεύγος Καλλίτση. Ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην απόπειρα ληστείας σε βάρος του γνωστού κομμωτή. Αθώος κρίθηκε για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της συζύγου του , της απλής συνέργειας της απόπειρας ληστείας σε βάρος της και της κατοχής φυσιγγίων και πυρομαχικών .

Στον 35χρονο Ιρακινό, επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών ενώ αποφασίστηκε η απέλασή του μετά την έκτιση της ποινής. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Πάνου Καλλίτση καθώς και για την απόπειρα ληστείας σε βάρος του.

Στον 42χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος το βράδυ της επίθεσης βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές όπου εξέτιε ποινή για ληστεία και ήταν εκείνος που πυροβόλησε σε βάρος του ζευγαριού, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 54 χρόνων καθώς το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή ,(18 χρόνια για κάθε μία απόπειρα), για απόπειρα ληστείας σε βάρος του κ. Καλλίτση (12 χρόνια), για παράνομη οπλοφορία (3 χρόνια) και οπλοχρησία (3 χρόνια).

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην συγχωνεύσει τις ποινές του 42χρονου ερμηνεύοντας με αυτό τον τρόπο το νόμο Παρασκευόπουλου σε ότι αφορά τις πράξεις που διαπράττουν κρατούμενοι που βρίσκονται σε άδεια. Για ασάφεια του νόμου έκανε λόγο τόσο η πρόεδρος του δικαστηρίου όσο και η υπεράσπιση του κατηγορούμενου που μίλησε για πρωτάκουστη απόφαση.

Την ώρα που η υπεράσπιση του κατηγορουμένου αστυνομικού να δοθεί αναστολή στην έφεση, ο Πάνος Καλλίτσης αντέδρασε έντονα λέγοντας: «Θέλετε να τον βγάλετε έξω; Βγάλτε τον έξω τι να πω…». Η πρόεδρος απευθυνόμενος στον κομμωτή του είπε ότι δεν του έχει δώσει τον λόγο κι εκείνος αποχώρησε εκνευρισμένος από τη δικαστική αίθουσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.