Συγκλόνισε ο επισμηναγός Χρήστος – Πάρις Χαρίτος στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου μέσα από το F-16 «Ζευς» πετώντας πάνω από τη Θεσσαλονίκη. Ένα μήνυμα που ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα και άγγιξε όλους τους Έλληνες.
Ο Επισμηναγός Χρήστος – Πάρις Χαρίτος με περισσότερες από 1.600 ώρες σε μαχητικά F-16 ανέλαβε την πραγματοποίηση της επίδειξης του «ΖΕΥΣ» στη Θεσσαλονίκη κάνοντας ελιγμούς αυξημένης δυσκολίας και στη συνέχεια ακολούθησε το μήνυμά του.«Μία λέξη αλλάζει την Ιστορία. Για τους Έλληνες αυτή η λέξη είναι το “ΟΧΙ”. Σήμερα τιμούμε εκείνους που στάθηκαν όρθιοι. Θυμόμαστε ότι η ελευθερία δεν χαρίζεται. Χρόνια Πολλά, Ελλάδα», ήταν τα λόγια του πιλότου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε μήνυμά του προς τον Επισμηναγό, σημείωσε «αυτή τη στιγμή τόσο εσείς όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι για την Ελλάδα ισχύει πάντα το εξής: Η μεγαλοσύνη στα έθνη δεν περνιέται με το στρέμμα, αλλά με της ψυχής το σίδερο και το αίμα. Χρόνια πολλά και συγχαρητήρια για τη σημερινή σας επίδειξη που μας έκανε όλους περήφανους».
Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Χρήστος – Πάρις Χαρίτος έκανε μια σειρά από απαιτητικούς ελιγμούς πάνω από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων δείχνοντας παράλληλα την ετοιμότητα και την ικανότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο Επισμηναγός Χρήστος – Πάρις (Ι) Χαρίτος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και το 2012 τοποθετήθηκε στην 115 ΠΜ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Υπηρετεί στην 340 Μοίρα και έχει συνολικά περισσότερες από 1900 ώρες πτήσης, εκ των οποίων πάνω από 1500 σε αεροσκάφη F-16.
Η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν η πρώτη, καθώς είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη πτήση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2023.






























