Επίσπευση της ρύθμισης για τα αποτεφρωτήρια ζήτησε ο Γ. Μπουτάρης από τον Αλ. Τσίπρα

Επίσπευση της νομοθετικής ρύθμισης που θα ανοίξει τον δρόμο για την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάτνηση που είχαν. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι βρέθηκε λύση στο ζήτημα του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην περιοχή της Τούμπας.

Το συγκεκριμένο χώρο διεκδικούσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για να κατασκευάσει εκεί ένα κέντρο υποδοχής και περίθαλψης ανιάτων, αλλά σ΄αυτήν την εξέλιξη αντιδρούν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι διαμαρτύρονται. Έτσι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να δώσει ο δήμος έναν χώρο 5-10 στρεμμάτων στα Λουτρά της Θέρμης για να γίνει εκεί το κέντρο περίθαλψης ανιάτων από την Εκκλησία και το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» να δημιουργηθεί ένα πρότυπο πάρκο -παιδική χαρά και για ΑΜΕΑ με έξοδα του υπουργείου Εργασίας η χρήση του οποίου θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στο δήμο.

Για το θέαμα αυτό ο κ. Μπουτάρης έχει κάνει ήδη συζητήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ενώ μίλησε τηλεφωνικά και με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ο οποίος με τη σειρά του, του είπε πως δεν έχει κάποια βασική αντίρρηση.

Για το θέμα του φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου ο κ. Μπουτάρης είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος επεξεργάζεται ήδη τη ρύθμιση για να κατατεθεί στη βουλή το επόμενο διάστημα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να παρέμβει ώστε να υπάρξει επίσπευση της νομοθετικής ρύθμισης που θα ανοίξει το δρόμο για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.