Ευ. Βενιζέλος: Δημαγωγική απάτη τα αντίμετρα

Δημαγωγική απάτη χαρακτήρισε τα αντίμετρα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ υπογράμμισε ότι «το βασικό πολιτικό πρόβλημα της οικονομίας είναι η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης».

Προσερχόμενος σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη Συνθήκη της Ρώμης, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «αντίμετρα σημαίνει ότι υπερφορολογούμε τους Έλληνες πολίτες, συγκεντρώνουμε ένα υπερβολικό πρωτογενές πλεόνασμα σε αντίθεση με ό,τι έλεγαν οι κυβερνώντες σήμερα όλα τα προηγούμενα χρόνια, στεγνώνουμε την οικονομία, απορροφούμε όλη τη ρευστότητα, οδηγούμε τη χώρα σε ύφεση και μετά αναδιανέμουμε τη μιζέρια σε φτωχοποιημένους ΄Ελληνες που έχουν ανάγκη από κοινωνικά επιδόματα. Άρα, τα αντίμετρα είναι το καμουφλάζ μιας νέας ιδεολογοπολιτικής απάτης».

Είπε επίσης ότι «με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορούμε να βρούμε τους ρυθμούς και τους στόχους που απαιτούνται». «Αν θέλουμε να βρούμε μια απάντηση για το μέλλον και να δώσουμε προοπτική στους νεότερους Έλληνες και τις νεότερες Ελληνίδες, πρέπει να διαμορφώσουμε πρώτα τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις. Αρχίζοντας από την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, μέσω εκλογών, από την αλλαγή των συσχετισμών και πηγαίνοντας στην αλλαγή της κοινωνικής νοοτροπίας», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα «είναι αναγκασμένη να παρακολουθεί μια Ευρώπη που αλλάζει, και η ίδια μένει πίσω. Και, μένει πίσω, λόγω των δικών μας σφαλμάτων και των δικών μας επιλογών, καθώς, τα δύο τελευταία χρόνια, βιώνουμε μια δεύτερη κρίση. Μια κρίση που έχει πολιτικές αιτίες και που αποτυπώθηκε με ανάγλυφο τρόπο στο αποτέλεσμα της δήθεν αξιολόγησης και της δήθεν συμφωνίας που έγινε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.